1946 — 2026
το ΧΘΕΣ
80
Συναντά το ΑΥΡΙΟ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΤΡΙΣ · Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ →
Ιεράπετρα: Ασφυκτική κατάσταση στην ΑΓΡΕΞ – Κραυγή αγωνίας από τον Δήμο για τις μεταναστευτικές αφίξεις (pics)

Εκατοντάδες αλλοδαποί βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΑΓΡΕΞ στην Ιεράπετρα με την κατάσταση στην περιοχή να γίνεται ολοένα και πιο πιεστική.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αρμόδιους φορείς οι μεταναστευτικές ροές αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες με τον αριθμό των αλλοδαπών να ξεπεράσει τους 700.

Οι φορείς της Ιεράπετρας εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις, σημειώνοντας ότι η απομάκρυνση των μεταναστών εξαρτάται κυρίως από το πλοίο του Υπουργείου, χωρητικότητας περίπου 320 ατόμων. Αυτό που ζήτησαν είνα να αξιοποιηθούν και τα πλοία της γραμμής, ώστε να αναχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος τοποθέτησε τέσσερις νέες σκηνές, ενώ αναζητά υπνόσακους και πρόσθετους χώρους προστασίας, καθώς αρκετοί άνθρωποι παραμένουν εκτός σκηνών.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Ηράκλειο, όπου στο παλιό ψυγείο του λιμανιού φιλοξενούνται ήδη περισσότεροι από 600 μετανάστες.

Οι διαθέσιμοι χώροι έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς οι συνεχείς αφίξεις αυξάνουν την πίεση και δημιουργούν πρόσθετες ανάγκες για την εξυπηρέτηση των ατόμων που φτάνουν στο νησί.