Αλλαγή σχεδίων στα έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο σταυρό της πόλης, καθώς τώρα ο Δήμος Ηρακλείου συζητά το ενδεχόμενο να αρχίσουν νωρίτερα οι εργασίες διαμόρφωσης της Έβανς και συγκεκριμένα μέσα στον Αύγουστο. Πρόκειται για αίτημα που κατατέθηκε από τους ίδιους τους καταστηματάρχες με την προοπτική να έχουν τελειώσει εγκαίρως τα έργα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων ώστε να μην υπάρχει εμπλοκή στην εξέλιξη των εργασιών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που αναμένεται να ανακάμψει σε καλύτερα επίπεδα η αγορά.
Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος τονίζει ότι η καλή πορεία των εργασιών απέδειξε στην πράξη τις πραγματικές προθέσεις του Δήμου, που είναι σε κάθε περίπτωση να προχωρήσουν οι εργασίες με τη λιγότερη δυνατή όχληση στους καταστηματάρχες της περιοχής. Αυτή είναι η πολιτική κατεύθυνση που έχει δώσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός με εντολή άλλωστε του οποίου έχει αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη, των καταστηματαρχών που επηρεάζονται από τις εργασίες του εργοταξίου.
Ο ίδιος σημειώνει στο πλαίσιο αυτό οι ίδιοι οι καταστηματάρχες έχουν καταθέσει στην υπηρεσία αίτημα, να εξεταστεί η δυνατότητα να αρχίσουν τα έργα ανάπλασης στην Έβανς αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο τμήμα του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πρόταση αυτή, όπως εξηγεί, στηρίζεται στη λογική ότι θα πρέπει να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, ώστε να τρέξουν στο υπόλοιπο της μικρής Έβανς γρήγορα οι εργασίες, και τις γιορτές των Χριστουγέννων να μην υπάρχουν σοβαρές εργοταξιακές εκκρεμότητες όσον αφορά στο προπαρασκευαστικό κομμάτι των εργασιών.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σε αυτή τη φάση, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ολοκλήρωσης των δικτύων της ΔΕΥΑΗ στο Μεϊντάνι όπου μπαίνουν στην τελική ευθεία τα έργα των κοινωφελών δικτύων. Τη Δευτέρα θα αρχίσει να φτιάχνεται το πεζοδρόμιο της Δικαιοσύνης και όπως εκτιμά μέσα σε ένα δεκαήμερο θα έχει τελειώσει το σύνολο των προπαρασκευαστικών εργασιών που πρέπει να προηγηθούν και των πεζοδρομίων.Έτσι θα απομείνει το κεντρικό οδόστρωμα των οδεύσεων που όμως για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να έρθουν τα κράσπεδα. Υπάρχει μια καλή ροή των εργασιών όπου εξετάζονται τα καλύτερα δυνατά σενάρια, για την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι μέσα στον Αύγουστο ή το αργότερο το Σεπτέμβρη, θα γίνονται οι πλακοστρώσεις στο σταυρό στο κέντρο της πόλης και παράλληλα θα αρχίσουν τα σπασίματα για την εγκατάσταση των νέων δικτύων υποδομής στην Έβανς.