Η Λίνα Μενδώνη δεσμεύτηκε ότι δεν θα κλείσει το φετινό καλοκαίρι το Δικταίο Άντρο

Αυτό προέκυψε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, υπό την προεδρεία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠ.ΠΟ.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιώργος Αθανασάκης παρουσίασε στην Υπουργό, με κάθε λεπτομέρεια, όλο το σχεδιασμό που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να τρέξουν οι εργασίες αμέσως μετά το κλείσιμο του σπηλαίου, χωρίς η παράταση των καλοκαιρινών μηνών, να επηρεάσει συνολικά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε τον κ. Αθανασάκη και συνολικά τη Δημοτική Αρχή για τη συνέπεια και την προσπάθεια που έχει καταβάλει ώστε να μην χαθεί η σημαντική χρηματοδότηση του έργου, που κινδύνευσε σοβαρά το 2023, και αφού διαπίστωσε πως ο σχεδιασμός, ο οποίος έγινε μεταξύ Δήμου και εργολάβου, μπορεί να λειτουργήσει ανακοίνωσε πως δεν θα κλείσει αυτό το καλοκαίρι το Δικταίο Άντρο.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως όλο το 2025 θα παραμείνει κλειστό για να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες και μάλιστα κάλεσε στο τέλος της σύσκεψης αντιπροσωπεία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου για να τους εξηγήσει η ίδια τι θα συμβεί.

Όπως δήλωσε η κ. Μενδώνη, υπάρχει καθυστέρηση υπολογίσιμη στο έργο, χωρίς βέβαια σε αυτή να έχει ευθύνη η παρούσα Δημοτική Αρχή, τα χρονοδιαγράμματα είναι σφικτά  και γι αυτό όλοι πρέπει να τρέξουν προκειμένου από τη στιγμή που θα σταματήσει το Δικταίο Άντρο να δέχεται επισκέπτες, να ολοκληρωθούν γρήγορα και σωστά οι απαιτούμενες εργασίες.

Να σημειώσουμε πως στη σύσκεψη πέρα από το Δήμαρχο Οροπεδίου Γιώργο Αθανασάκη, αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, η  προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού, ο Γενικός Διευθυντής Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης και στελέχη της Δαίδαλος ΑΕ.