Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ συμμετέχει στη διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου αναφέρει ότι συμμετέχει στην διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου e-ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν Ηρακλείου  συμμετέχει στην διαμαρτυρία   των εργαζομένων του ΕΦΚΑ ,με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του e- ΕΦΚΑ, στο Ηράκλειο.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν Ηρακλείου,  εκφράζει , την συμπαράσταση, στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ  και στηρίζει  τα δίκαια αιτήματα τους.

Που χάριν  σε αυτούς τους λίγους εργαζόμενους,   που εργάζονται   σε συνθήκες εντατικοποίησης , και τεράστιου φόρτου εργασίας  και ανασφάλειας ,λειτουργεί  αυτή η υπηρεσία.

Η  διαχρονική  υποστελέχωση ,  χωρίς   τις απαιτούμενες προσλήψεις δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες εργασίας  Το ελάχιστο προσωπικό που δεν προλαβαίνει τα  τηλέφωνα , των ασφαλισμένων , βρίσκεται πολλές φορές αντιμέτωπο  με την δικαιολογημένη αγανάκτηση των ασφαλισμένων  ,χωρίς αυτοί να έχουν ευθύνη  για αυτή την κατάσταση.

Οι συνταξιούχοι πληρώνουν το μάρμαρο  αυτής της άσχημης κατάσταση   του ΕΦΚΑ  με την καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεων μας  των επιδομάτων και του εφάπαξ .

Μήπως βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του φορέα μετά  την ιδιωτικοποίηση  της έκδοσης των συντάξεων, που αναγκάζονται να πληρώνουν τεράστια ποσά  , οι ασφαλισμένοι, σε ιδιώτες , για να εκδοθεί η σύνταξη τους.

Δεν φθάνουν όλα αυτά  , τώρα και 15 χρόνια οι συντάξεις μας ,έχουν μειωθεί 14 φορές , μας έκλεψαν την 13-14 σύνταξη που είναι πληρωμένη,  με τους κόπους μιας ζωής, μας αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ , μείωσαν τις επικουρικές συντάξεις κατά 80%  ,δεν μας δίνουν τα αναδρομικά , του 11μήνου 2015-16 , συνεχίζεται το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης στο (ΑΚΑΓΕ), δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για κοινωνικό τουρισμό .Δεν μπορούμε να επισκεφτούμε τους αρχαιολογικούς χώρους , και τα μουσεία της χώρας μας δωρεάν.

Ζητούμε.

Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού  στον ΕΦΚΑ .

Να στελεχωθούν όλα τα τμήματα .

Ν α προχωρήσει άμεσα η ψηφιοποίηση  όλου του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων  .

Να εξασφαλιστούν εκείνα τα αναγκαία  μέτρα  για την άμεση έκδοση των συντάξεων ,ειδικά των επικουρικών που καθυστερούν πάνω από 4 χρόνια .

Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όπως ο νόμος Κατρούγαλου – Βρούτση που φτωχοποίησαν τους  σημερινούς συνταξιούχους αλλά και τους αυριανούς».