απεργία

Στηρίζει με τη μαζική συμμετοχή της η Ένωση Γονέων και Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας,  την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, μαθητές και φοιτητές με κεντρικό σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών (28/2/2023) που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους, κυρίως, ανθρώπους.

Η Ένωση Γονέων Δ. Ηρακλείου «δεν λησμονεί ούτε τους νεκρούς, ούτε τις αιτίες που προκάλεσαν το πολύνεκρο έγκλημα.  Το «πάμε κι όπου βγει» στους σιδηροδρόμους δυστυχώς το συναντάμε καθημερινά στα σχολικά κτήρια. Παλιά, ασυντήρητα σχολεία, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς αντισεισμική προστασία, χωρίς πιστοποιητικά πυρασφάλειας κλπ. Ειδικά στο Δ. Ηρακλείου η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Πολλές φορές έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν… Στηρίζουμε  «Όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα, όλοι ‘ναι συνυπεύθυνοι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ!». Μαντινάδα του Βουτυράκη Κων/νου, Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ Σητείας».