Η κ. Σπαχή
Η κ. Σπαχή
Η κ. Σπαχή
Η κ. Σπαχή

Η κ. Αρετή Σπαχή αναλαμβάνει το «τιμόνι» της ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Αναλυτικά, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, στη συνεδρίαση -που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα συγκρότησε το προεδρείο του με όρους αγωνιστικής συνεννόησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και “στη βάση  ενός πλαισίου κοινών αρχών  και  στόχων διεκδίκησης”.

Το νέο Δ.Σ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αρετή Σπαχή

Αντιπρόεδρος: Γιάννης Καταλαγαριανάκης

Γενικός γραμματέας: Οικονομάκη Μαρία

Ταμίας: Αντιγόνη Τρούλη

Βοηθός ταμία: Λίζα Σκλάβου

Οργανωτικός γραμματέας: Γιάννης Καταλαγαριανάκης

Ειδικός γραμματέας: Λίζα Σκλάβου

Μέλη: Αντώνης Σκεπεταράκης,  Σταύρος Τζουρμπάκης, Σπαθούλα Σδόνα, Μανόλης Θεοδωρομανωλάκης.

Απείχε η ΠΕΚ

Παράλληλα, την απόφασή της να μη διεκδικήσει θέση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου γνωστοποίησε η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών.

Μεταξύ άλλων, η παράταξη ανέφερε πως:

«α) οι τρεις τελευταίες παρατάξεις (Αγωνιστική Παρέμβαση, Αριστερή Παρέμβαση και Αγωνιστικές Κινήσεις) σύμφωνα με την εκλογική διαδικασία της 21ης Δεκεμβρίου, προβαίνουν σε μια αντιδεοντολογική επίδειξη δύναμης ισχύος με κοινή δήλωσή τους περί ανάληψης όλων των θέσεων του προεδρείου. Τούτο αντιβαίνει στην σύνθεση απόψεων καθώς αγνοούν και αποκλείουν τις δυο πρώτες παρατάξεις της εκλογικής διαδικασίας Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών και ΣΥΝΕΚ.

β) με βάση τους συσχετισμούς σε ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, η μειοψηφία της ΟΛΜΕ είναι πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις των δύο οργάνων να συγκρούονται και να εκτιθέμεθα πολιτικά και προσωπικά. Πέραν τούτου, η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, περιφρονεί τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου της ΟΛΜΕ (που εκφράζει την πλειοψηφία του κλάδου), γεγονός που έρχεται σε αντίθεση προς τις δικές μας αρχές και αξίες. Ως εκ τούτου,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ότι δεν θα διεκδικήσουμε καμιά θέση στο Προεδρείο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Είμαστε μια παράταξη που ξέρουμε να συνθέτουμε και όχι να αποσυνθέτουμε, μια παράταξη με θετικό προσανατολισμό και όχι με αρνητισμό και πολιτική μισαλλοδοξία, μια παράταξη που πιστεύει σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν θα γίνουμε επαίτες σε κανένα και σε καμία παράταξη. Θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τους εκπαιδευτικούς, τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, και με γνώμονα την αξιοπρέπεια και τον ορθολογισμό θα είμαστε παρόντες και θα υπηρετούμε τους συναδέλφους μας».