Ο Λάμπρος Αντωνόπουλος
Ο Λάμπρος Αντωνόπουλος

Την έντονη αντίδραση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Λάμπρου Αντωνόπουλου, προκάλεσε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο.

«Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ηράκλειο είπε : Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που στέκεται δίπλα στους αδύναμους και είμαστε οι συνεχιστές της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης και του Ελευθερίου Βενιζέλου και όχι κάποιοι που την εκμεταλλεύτηκαν για πολλές δεκαετίες» ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος, προσθέτοντας:

«Όμως επειδή κάποια πράγματα δεν θα πρέπει να μένουν αναπάντητα…

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εάν ο κ. Μητσοτάκης ρωτούσε κορυφαία στελέχη της ΝΔ, (όπως για παράδειγμα Σαμαρά, Καραμανλή και τα ορφανά του Καρατζαφέρη, Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη κ.α.), για το ποιος τελικά, είναι ο ιστορικός συνεχιστής της Φιλελεύθερης Προοδευτικής Παράταξης… Και αν δεν θέλει να ρωτήσει την ακροδεξιά, φιλοβασιλική, φιλοχουντική πτέρυγα του κόμματος του, για το παραπάνω ιστορικό θέμα, ας ρωτήσει στελέχη όπως τους κ. Χρυσοχοΐδη, Πιερακάκη, Μενδώνη, Αγαπηδάκη και άλλους…. ίσως αυτοί κάτι να θυμούνται καλύτερα.

Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει ακούσει τίποτα από τον πατέρα του, δεν έχει τύχει να διαβάσει τίποτα για την αποστασία και την ανατροπή της κυβέρνησης του Γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου από το Παλάτι και τη Δεξιά, που οδήγησε τελικά στη δικτατορία και έχει το θράσος να λέει όλα αυτά από το Ηράκλειο».

Ο Λάμπρος Αντωνόπουλος συνεχίζει λέγοντας πως οι «προοδευτικοί πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης θυμούνται καλά ποιος υπηρέτησε την Δημοκρατία και αγωνίστηκε για αυτήν, ποιος κατάφερε να ενώσει τον λαό και ποιος εκπροσώπησε την προοδευτική δημοκρατική παράταξη με αρχές και αξίες».

«Ποιος κατάφερε να φέρει ίσες ευκαιρίες για όλους, κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου, ανάπτυξη για το σύνολο του ελληνικού λαού χωρίς εξαιρέσεις και να απαλλάξει μια για πάντα τον ελληνικό λαό από τις ακροδεξιές παρακρατικές τακτικές του παρελθόντος και της δεξιάς παράταξης» διερωτάται ο κ. Αντωνόπουλος καταλήγοντας ότι «μαθήματα ιστορίας το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται και ειδικότερα από εσάς… Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη».