περίπτερο στη Δασκαλογιάννη

Αντιμέτωπος με μια δραματική ανατροπή στη ζωή του βρίσκεται ένας περιπτεριούχος στην πλατεία Δασκαλογιάννη,  δίπλα ακριβώς από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων, μετά το έγγραφο που παρέλαβε προχθές από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, με το οποίο του ζητά σε πέντε μέρες να κλείσει την επιχείρησή του.

Το τελεσίγραφο που πήρε στα χέρια του φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, αφού από τη λειτουργία του περίπτερου εξαρτάται η επιβίωσή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσημη ερμηνεία που το έγγραφο επικαλείται είναι τα έργα ανάπλασης της Δικαιοσύνης.

Ο περιπτεριούχος εξηγεί ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ενημερωθεί ότι είχε ανακύψει τέτοιο θέμα διότι εάν ήξερε ότι υπάρχουν τέτοια προβλήματα δεν θα επένδυε ότι χρήματα είχε στη διάθεσή του για να χτίσει το επαγγελματικό του μέλλον στο περίπτερο. Πέρα από αυτό όμως, ο ίδιος έχει μείνει άφωνος από την επίσημη αιτιολογία του εγγράφου που συνδέει τα έργα στη Δικαιοσύνης με το περίπτερό του που, όπως σημειώνει, βρίσκονται σε άλλον δρόμο

. Ο ίδιος εξηγεί ότι είναι τουλάχιστον παραδοξότητα ένα έργο που γίνεται σε έναν δρόμο, με τον οποίο δεν έχει οπτική επαφή η επιχείρησή του, να είναι η αιτία της έξωσής του για λόγους αισθητικής, και προστασίας των μνημείων.

Η «Π» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Αναστασάκη, ο οποίος εξηγεί ότι με το όλο θέμα που έχει ανακύψει δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος Ηρακλείου ο οποίος στέκεται στο πλευρό του περιπτεριούχου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η όλη διαδικασία συνδέεται απόκλειστικά με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του, οι οποίες δρομολόγησαν αυτές τις εξελίξεις. Θυμίζουμε ότι βασικός όρος για να εγκρίνει η αρμόδια υπηρεσία τη μελέτη ανάπλασης ήταν η απομάκρυνση των περιπτέρων.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Αναστασάκης, ειδικά στη  συγκεκριμένη περίπτωση πράγματι δεν υπάρχει επαφή με τις εργασίες ανάπλασης, και στο πλαίσιο αυτό εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνει μια εκ νέου συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.