Φωτό: Γιάννης Μαρκογιαννάκης
Φωτό: Γιάννης

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων, προβολών και παράλληλων δράσεων συνεχίζονται οι φετινές Γιορτές Ρόκκας, μέχρι την κορύφωσή τους στις 31 Αυγούστου.

Πλήθος κόσμου ήρθε σε επαφή με έργα που δημιουργήθηκαν για να παρουσιαστούν αποκλειστικά στην Κερά Μια Σκηνή των φετινών επετειακών Γιορτών Ρόκκας,   το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου. Κάτοικοι και επισκέπτες της Κεράς Κισσάμου, ανακάλυψαν  για άλλη μια φορά το μικρό χωριό της χανιώτικης ενδοχώρας μέσα από την τέχνη.

Έως τις   25 Αυγούστου 18.00-21.00  στην πλατεία της Κεράς, θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο φωτογραφίας με τίτλο «Η δικιά μου γεωγραφία», σε συνεργασία με την πλατφόρμα “Postcards from home”. Εισηγήτρια: Φωτεινή Παπαχατζή.

Οι Γιορτές Ρόκκας φιλοξενούν και φέτος τη σειρά Postcards From Home, το τριήμερο δημιουργικό εργαστήριο με τίτλο «Η δικιά μου Γεωγραφία» και προσκαλούν τους κατοίκους της Ρόκκας και της Κεράς να συναντηθούν με τους συμμετέχοντες φωτογράφους και να μοιραστούν τη δική τους γεωγραφία: την αγαπημένη τους διαδρομή, το σημείο του χάρτη που είναι συνδεδεμένο με εμπειρίες αναμνήσεις, βιώματα, συναισθήματα, μνήμες, γεγονότα, προφορικές ιστορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Η δικιά μου Γεωγραφία» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαθέτουν άλμπουμ φωτογραφιών από τις «παλιές ημέρες», τα οποία μπορούν να ψηφιοποιηθούν, διασώζοντας έτσι την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Τα έργα που θα προκύψουν θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα “Postcards from home”.

Τι είναι το “Postcards from home” (postcardsfromhome.net).

To “Postcards from home” είναι μια διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού.