Γεωργική Σχολή Μεσαράς: Νέος πρόεδρος και επίσημα ο Μιχάλης Κοκολάκης

Νέος πρόεδρος της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς εκλέχθηκε και επίσημα ο δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, το όνομα του κ. Κοκολάκη ήταν το επικρατέστερο μετά την αποχώρηση του πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Έτσι, συγκλήθηκε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο και αποφασίστηκε ομόφωνα ο δήμαρχος Γόρτυνας να αναλάβει τα ηνία της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς με στόχο την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων ώστε η Σχολή να μετατραπεί σε ένα κέντρο καινοτομίας και έρευνας για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς απαρτίζεται από τους:

Μιχάλης Κοκολάκης (πρόεδρος), Γρηγόρης Νικολιδάκης (αντιπρόεδρος), Νεκτάριος Βιδάκης (γραμματέας) και μέλη οι: Βαγγέλης Καρκανάκης, Γιώργος Ντισπυράκης, Μανώλης Καμπουράκης και Μανώλης Χαιρέτης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο patris.gr, ο κ. Κοκολάκης είχε κάνει λόγο για μία «ακτίδα φωτός» όχι μόνο για την επαναλειτουργία ενός ιστορικού χώρου, αλλά για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα της Μεσσαράς, της Κρήτης και ευρύτερα της χώρας.

Η Γεωργική Σχολή Μεσαράς

Η Γεωργική Σχολή Μεσσαράς διαθέτει περίπου 1.300 στρέμματα γης, εντός των οποίων υπάρχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες και υφιστάμενες υποδομές που μπορούν να αξιοποιηθούν και να ενταχθούν σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Στους χώρους αυτούς προβλέπεται να αναπτυχθούν δράσεις επιμόρφωσης αγροτών, πιλοτικές καλλιέργειες, ερευνητικά προγράμματα, αλλά και ένα πρότυπο παραγωγικό αγρόκτημα.

Ο νέος φορέας ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως ερευνητικό ίδρυμα για τον πρωτογενή τομέα, με πανελλαδική εμβέλεια, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τον οποίο έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για την ανάπτυξη τόσο της γεωργικής, όσο και της κτηνοτροφικής έρευνας.

Στην ΑΜΚΕ συμμετέχουν ως εταίροι ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμοι Γόρτυνας, Φαιστού και Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ.

Αρωγά μέλη είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μεσογειακό Αγροτικό Ινστιτούτο Χανίων, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η υπογραφή του καταστατικού της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Κέντρο Καινοτομίας και Έρευνας-Γεωργική Σχολή Μεσσαράς» σηματοδοτεί την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, με αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων και σύνδεση της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία.