Σηκωνόταν, έσκυβε, έπιανε κάτι. Σηκωνόταν, έσκυβε, έπιανε κάτι. Και αυτό επαναλαμβανόταν, όπως περιγράφουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, όσο παρακολουθούσαν 26χρονο Ηρακλειώτη εντός του υπαίθριου περιφραγμένου χώρο της πατρικής του οικίας, σε χωριό κοντά στο Ηράκλειο, ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών.
Αν και νέος ηλικιακά και «καθαρός» ποινικά, οι πληροφορίες που κατέφθαναν στη διάθεση της υπηρεσίας επέμεναν ότι ο 26χρονος είχε μπει πολύ δυναμικά στο κομμάτι της διακίνησης. Τον χαρακτηρίζουν «παίχτη». Μάλιστα, η εντύπωση που είχαν τον τελευταίο καιρό ήταν ότι πιθανότατα είχε παραλάβει μεγάλη ποσότητα, την οποία είχε “καβατζάρει” σε ασφαλές σημείο.
Και σχημάτισαν την εντύπωση αυτή, επειδή, όπως υποστηρίζεται, είχε ενταθεί η κινητικότητα του σε επίπεδο συναλλαγών είτε στην «έδρα» του είτε στην πόλη του Ηρακλείου. Ο 26χρονος, ο οποίος διαμένει σε άλλη περιοχή, επισκεπτόταν τακτικά την πατρική του οικία, σε χωριό κοντά στο Ηράκλειο, η οποία περιβάλλεται από μεγάλη έκταση. Στο πλαίσιο της επιτήρησης, τον έβλεπαν, όπως αναφέρεται, να περιφέρεται εντός του περιφραγμένου υπαίθριου χώρου, να σκύβει από δω, να σκύβει από ‘κει, να πιάνει, να αφήνει.
Την Τρίτη έγινε επιχείρηση από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου στη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 26χρονος. Λίγο νωρίτερα αστυνομικοί είχαν συλλάβει αγοραστή, ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε απόλυτα μαζί τους.
Η έρευνα στο πατρικό του 26χρονου συνεχίστηκε την Τετάρτη, υπό το φως της ημέρας, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν «φυτεμένα» δεκάδες φιξάκια κόκας, τα οποία ήταν διάσπαρτα στο χώρο, μέσα σε κουτάκια ντεπόν. Ο ίδιος ο νεαρός φέρεται να επέμεινε ότι όλα όσα βρέθηκαν προορίζονταν για προσωπική χρήση, ενώ όταν τέθηκε το θέμα του αγοραστή, φέρεται να δήλωσε… άγνοια. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Πήρε προθεσμία να απολογηθεί.