Τις ακριβείς συνθήκες για το πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία προσπαθεί να ερευνήσει η πυροσβεστική και τα στελέχη του ανακριτικού γραφείου που έχουν αναλάβει την προανάκριση της τραγωδίας που είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι, η 36χρονη Μαρία και ο 40χρονος Νίκος, να παλεύουν για τη ζωή τους.
Η γεννήτρια, όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή το patris.gr, αποτέλεσε ενδεχομένως το σημείο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Βρέθηκε ποσότητα βενζίνης με την οποία επρόκειτο να γίνει ή έγινε ανεφοδιασμός της γεννήτριας. Αυτό είναι ένα από τα δεδομένα που εξετάζονται, για την πρόκληση της φωτιάς. «Η γεννήτρια είναι πολύ πιθανόν να δούλευε ή να είχε σβήσει και να ήταν ακόμα πυρακτωμένη και έτσι να έγινε το κακό» σχολίασε αρμόδια πηγή.
Ως προς τα αίτια η έρευνα δεν σταματά. Καθώς υπάρχουν και άλλα ερωτήματα για τους δύο τραυματίες που πρέπει να απαντηθούν. Η 36χρονη, βρίσκεται ήδη στο Λάτσειο Κέντρο εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, ενώ ο 40χρονος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, αν και θεωρείται πιθανόν, μόλις το επιτρέψουν οι γιατροί του νοσοκομείου, να μεταφερθεί κι εκείνος στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυα με την 36χρονη.