Έτσι δρούσε το ζευγάρι που βρέθηκε στο Ηράκλειο για διακοπές και “άνοιγε” σπίτια σε περιοχές της πόλης

Είναι το ζευγάρι που συνελήφθη από την Ασφάλεια μετά τον εντοπισμό του το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και το οποίο κατηγορείται για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.

Ο άνδρας ηλικίας 31 ετών από τη Γεωργία, μάλλον δυσκόλεψε τους αστυνομικούς στη διάρκεια της προανάκρισης. Αρνούνταν τα πάντα. Δεν έκλεψε, δεν ήταν αυτός που απεικονιζόταν με συγκεκριμένα ρούχα σε κάμερες. Αυτή που «κελάηδησε» ήταν η σύντροφος του, ηλικίας 27 ετών, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Το δίδυμο των διαρρηκτών ήρθε στο Ηράκλειο από τον Άγιο Παύλο στις 17 Ιουνίου και αμέσως έπιασε δουλειά.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, διέπραξε τις πρώτες δύο διαρρήξεις από τις πέντε που κατηγορείται ότι διέπραξε.

Η 27χρονη μάλιστα ήταν εκείνη που είπε στους αστυνομικούς όταν τη ρώτησαν που ήταν τα κλεμμένα κοσμήματα: στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν.

Για τους αστυνομικούς ο 31χρονος και η 27χρονοι χαρακτηρίζονται ως άτομα ιδιαίτερα έμπειρα στις διαρρήξεις οικιών, καθώς δρουν μεθοδικά και έχουν επαναλαμβανόμενη δράση.

Οι Αρχές έφτασαν στην ταυτότητά τους από καταθέσεις μαρτύρων, βιντεοληπτικό υλικό την κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα.

Ο τρόπος δράσης τους μετά την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Συγκεκριμένα, έμπαιναν σε πολυκατοικίες από τις κεντρικές εισόδους και αφού διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι των σπιτιών, έμπαιναν σε αυτά, σπάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς.

Οι πρώτες διαρρήξεις έγιναν στις 17 του μήνα σε δύο διαμερίσματα, στη Θέρισο και στο Μασταμπά.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε η διάρρηξη σε ένα σπίτι στο κέντρο του Ηρακλείου και στη Θέρισο.

Την τελευταία ημέρα που έδρασαν ήταν στις 19 Ιουνίου σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος όταν οι αστυνομικοί του παρουσίασαν τα στοιχεία που αποδείκνυαν την ενοχή του, ομολόγησε, ενώ φέρεται να είπε, ότι διέπραξε τις κλοπές για οικονομικούς λόγους.