Δικαστήρια

Για γέλια και για κλάματα ήταν το σκηνικό που εκτυλίχθηκε χθες στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κατά την εκδίκαση υπόθεσης ζωοκλοπής. Ο βασικός κατηγορούμενος στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης βάσει της οποίας θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, έγινε… φαντομάς!

Ο 37χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, με καταγωγή από τα Ζωνιανά, μόλις άκουσε την ποινή των 5 ετών, πετάχτηκε σαν ελατήριο από το εδώλιο και κινήθηκε αστραπιαία προς την πόρτα. Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα έτρεξαν πίσω του, ένας μάλιστα πρόλαβε να τον αρπάξει από το χέρι, φέρεται όμως ότι ο 37χρονος  κατάφερε να τον απωθήσει και να γίνει… Λούης.

Με βάση την καταδικαστική απόφαση, ο  37χρονος θα πρέπει να μείνει στη φυλακή για περίπου ενάμιση χρόνο και έτσι σκέφτηκε να το… σκάσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγγενείς του που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα επιτέθηκαν φραστικά στην έδρα, δημιουργώντας αναστάτωση.

Η ζωοκλοπή είχε διαπραχθεί το 2010 σε βάρος μίας γυναίκας, από την οποία πήραν περίπου 100 ζώα. Ο 37χρονος επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Στο εδώλιο κάθισαν δύο ακόμα άτομα, τα οποία όμως αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Πλέον ο 37χρονος είναι φυγόποινος και θα πρέπει να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Του έχει διαμηνυθεί να παραδοθεί ώστε να μην επιβαρύνει άλλο τη θέση του.