στρούμπουλας

Την πολιτική παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων προκειμένου να καθαριστεί η κορυφή του Στρούμπουλα που έχει μετατραπεί σε χωματερή, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Α. Αβδελάς και Κ. Χήτας.

Όπως αναφέρουν, «πληροφορηθήκαμε ένα χρόνιο πρόβλημα που υφίσταται σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου της Κρήτης και συγκεκριμένα, στην κορυφή του όρους Στρούμπουλα, στην οποία καθημερινά και ειδικότερα τις Κυριακές συρρέει πλήθος κόσμου, εκδρομείς αλλά και πεζοπόροι. Όλοι οι προηγούμενοι αντικρίζουν επισκεπτόμενοι το εν λόγω μέρος μια ανεξέλεγκτη χωματερή, που περιλαμβάνει παλαιά σκουριασμένα σίδερα, μπάζα, πλαστικά και κάθε άλλο λογής απόβλητο.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών για την  επιθεώρηση και αξιολόγηση της κατάστασης ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες καταλλήλως για να αποκατασταθεί πλήρως ο χώρος από τα συσσωρευμένα σκουπίδια, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής στους επισκέπτες, αλλά και να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία.