Μέτρα περιορισμού της διασποράς στις κλινικές ζητά το Σωματείο
Μέτρα περιορισμού της διασποράς στις κλινικές ζητά το Σωματείο

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ με αφορμή την διασπορά κοροναϊού σε κλινικές του νοσοκομείου, αναφέρει:

Η εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την νοσηλεία περιστατικών covid σε όλες τις κλινικές έχει ως συνέπεια τη διασπορά του κοροναϊού στους νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν στις βάρδιες. Οι ασθενείς με COVID απομονώνονται σε κοινό θάλαμο ανά κλινική, οι οποίοι περιθάλπονται από κοινό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με τα υπόλοιπα νοσηλευόμενα περιστατικά της εκάστοτε κλινικής. Το σωματείο εργαζομένων είχε προειδοποιήσει ότι η εφαρμογή αυτών των πρωτοκόλλων θα έφερνε αυτά τα αποτελέσματα.

Γεγονός είναι η πρόσφατη διασπορά που υπήρξε στην Πνευμονολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου αυξήθηκε η εντατικοποίησης της δουλειάς των νοσηλευτών της ίδιας αλλά και της γειτονικής Νευρολογικής Κλινικής. Η πλειοψηφία του προσωπικού των νοσηλευτών της Πνευμονολογικής είναι θετική στον κοροναϊό, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει μόνο τρεις ΤΕ νοσηλευτές και άλλοι τόσοι ΔΕ, οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες.

Για να βγει το πρόγραμμα, καλούνται όλοι οι νοσηλευτές του ορόφου να ακυρώσουν τα ρεπό και τις άδειές τους και να κάνουν ακόμη και τρία νυχτερινά τη βδομάδα. Αυτό έχει ως συνέπεια τη σωματική τους καταπόνηση, αλλά και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αφού συχνά τις νύχτες ένας μόνο ΤΕ νοσηλευτής καλύπτει, με την παρουσία μόνο ενός βοηθού, μια κλινική -χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της-, όπου νοσηλεύονται 20-30 ασθενείς, αρκετοί από τους οποίους χρειάζονται αυξημένη φροντίδα λόγω σοβαρής δύσπνοιας.