Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης Κρήτη
Συνολικά 22,5 εκατομμύρια ευρώ στην Κρήτη μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για έργα αστικής αναζωογόνησης

Το συνολικό ποσό των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ για την Κρήτη ενέταξε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η Περιφέρεια σε συνεργασία με δήμους της Κρήτης.

Το ποσό που αφορά σε έργα και δράσεις αστικής αναζωογόνησης πρόκειται να διατεθεί στους Δήμους Μαλεβιζίου, Ανωγείων, Αρχανών – Αστερουσίων, Αποκορώνου, Πλατανιά και Φαιστού.

Η επίσημη ανακοίνωση για την Κρήτη, αλλά και για την υπόλοιπη χώρα έγινε με ανάρτηση στη «Διαύγεια» από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η προαναγγελία της ένταξης των προτάσεων της Περιφέρειας Κρήτης έγιναν την περασμένη Κυριακή στα Χανιά σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας είχε αναφερθεί στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό για την Κρήτη, στο περιθώριο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στους Βενιζέλους, όπου και είχε πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι εντάξεις αφορούν δράσεις αστικής αναζωογόνησης Περιφέρειας Κρήτης με άξονα προτεραιότητας την ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων της υπαίθρου και οικισμών στις Περιφερειακες Ενότητες του νησιού.

Συμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργειου, το συνολικό υψος της χρηματοδότησης των εντασσόμενων έργων της χώρας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι 162,6 εκατόμμυρια ευρώ και αφορά 89 έργα.