Στα μέσα Μαρτίου οι απαντήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο
Στα μέσα Μαρτίου οι απαντήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο

Παραγωγοί και επιχειρηματίες στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας όσον αφορά το μεταφορικό ισοδύναμο. Οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν στο Ρέθυμνο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, έπειτα από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων στο Υπουργείο.

Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί ο νόμος για το μεταφορικό ισοδύναμο και ζητήθηκαν άμεσες παρεμβάσεις.

Οι εκπρόσωποι της Κρήτης μετέφεραν τις πραγματικές συνθήκες και γεγονότα στον υπουργό, λέγοντας του αφενός πως η αύξηση του αριθμού των ΚΑΔ ήταν εκείνη που έφερε και την εκτόξευση του προϋπολογισμού για την Κρήτη.

Οι παραγωγικοί φορείς ανέφεραν επίσης πως κρίνουν σκόπιμη και τιμωρητική τη στάση της κυβέρνησης, καθώς «στοχοποιεί» την Κρήτη και ουσιαστικά την αποκλείει από επιδοτήσεις, αφού οι μειώσεις από το 50 % στο 20 % καθιστούν στην πράξη ανύπαρκτο το μέτρο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε επίσης ότι οι επιλογές του Υπουργείου έχουν φέρει δραματικές επιπτώσεις στην αγορά.

Πολλοί επιχειρηματίες έλαβαν σημαντικά λιγότερα έσοδα από ό,τι υπολόγιζαν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μετακυλούν το κόστος στους καταναλωτές.

Οι παραγωγικοί φορείς κατέθεσαν φάκελο και υπόμνημα στο Υπουργείο, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις. Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις και να έχει έτοιμες λύσεις έως τα μέσα Μαρτίου.