χασισοφυτεία

-Δύο τα… καναρίνια στη χασισοφυτεία στο Πετροκέφαλο.

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο, πριν από τρεις μήνες δηλαδή, είχε απασχολήσει και πάλι τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών ο 40χρονος Ζωνιανός, ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω το Σάββατο μέσα σε χασισοφυτεία, στην περιοχή του Πετροκέφαλου.

Στη φυτεία υπήρχε και δεύτερος δράστης, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει, εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής και τη χαμηλή ορατότητα. Εκτιμάται όμως, από το πλήθος των ευρημάτων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο και μέσα στη φυτεία, ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και του δεύτερου ατόμου.

Ο 40χρονος επισήμως κρατά ερμητικά κλειστό το στόμα του, ανεπίσημα φέρεται να έκανε λόγο γενικά και αόριστα για έναν «Αλβανό» που τον είχε πάρει  από την πιάτσα να κάνει μεροκάματο.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου. Όσο εξελισσόταν η διαδικασία εντός δικαστηρίων, έξω από το κτίριο είχε συγκεντρωθεί κόσμος και κοσμάκης για τον κατηγορούμενο.

Η φυτεία που αποτελούνταν από 159 δενδρύλλια, ύψους έως τρία μέτρα, είχε αναπτυχθεί σε εννέα διαφορετικά επίπεδα, στην αγροτική τοποθεσία «Αμαξωτός».

Από τις 28 Σεπτεμβρίου τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και το μεσημέρι του Σαββάτου, 1η Οκτωβρίου, εμφανίστηκαν στο σημείο οι δύο άνδρες προκειμένου να φροντίσουν τα δενδρύλλια και να κλαδέψουν όσα ήταν έτοιμα.

Άμεσα δόθηκε σήμα ώστε να οργανωθεί αστυνομική επιχείρηση και απογευματινές ώρες πια οι δυνάμεις προχώρησαν στην σύλληψη του 40χρονου, τον οποίο ακινητοποίησαν ενώ ακόμα κρατούσε ένα ζευγάρι γάντια και ένα ψαλίδι.

Δε συνέβη το ίδιο και με τον συνεργό του, ο οποίος πρόλαβε να εξαφανιστεί.

Επειδή είχε περάσει η ώρα και είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, αποφασίστηκε να περιφρουρηθεί η φυτεία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί πια οι δυνάμεις προχώρησαν στην εξερεύνηση του χώρου και στο ξερίζωμα των δενδρυλλίων.

Μέσα στο 4χ4 του 40χρονου βρήκαν διάφορα πειστήρια, αποτσίγαρα, πακέτα τσιγάρων, μπουκάλια νερού κλπ.

Πλήθος ευρημάτων όμως βρήκαν και μέσα στους χώρους της φυτείας, όπως μπλούζες, λιπάσματα, ψεκαστήρες, πριόνια, μπουκάλια νερού.

Ακόμα βρήκαν και ηλεκτροβάνες με προγραμματιστές ποτίσματος προκειμένου να μην είναι αναγκαία η συνεχής φυσική παρουσία των χασισοκαλλιεργητών.