αναρριχητές… διαρρήκτες

Ούτε τρεις μήνες δεν χάρηκαν την ελευθερία τους μετά την αποφυλάκισή τους για τη διάπραξη δεκάδων κλοπών με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε διαμερίσματα στην πόλη του Ηρακλείου. Ιούνιο αποφυλακίστηκαν, χθες προφυλακίστηκαν εκ νέου οι δύο Αλβανοί που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν καταφέρει να φτιάξουν… όνομα στην παρανομία με ειδικότητα στις περίτεχνες «εισβολές».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από μερικές ημέρες και ενώ ήταν υπό κράτηση, ενόψει της απολογίας του ο ένας καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανάλογα αδικήματα.

Αυτή τη φορά στη δράση των δύο νεαρών Αλβανών, ηλικίας 24 και 25 ετών αντίστοιχα, αποδίδονται 33 περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία.

Οι ίδιοι ωστόσο κατά την απολογία τους εμφανίστηκαν πλήρως αρνητικοί. Εισαγγελέας και ανακρίτρια τούς έδειξαν τον δρόμο για την φυλακή, εξέλιξη που ανακούφισε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, αφού θεωρούν ότι για κάποιο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μία ύφεση στις διαρρήξεις και στις κλοπές στην πόλη, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Οι δύο νεαροί χαρακτηρίζονται… αίλουροι στις κινήσεις τους, αφού έχουν την ικανότητα να εισβάλλουν σε διαμερίσματα ορόφων είτε σκαρφαλώνοντας στα δένδρα είτε χρησιμοποιώντας τις υδρορροές. Σε μία περίπτωση μπήκαν σε διαμέρισμα 4ου ορόφου ενώ οι ηλικιωμένοι ένοικοι ήταν μέσα και κοιμούνταν.

Ο σύζυγος αντιλήφθηκε την παρουσία τους και προσπάθησε να τους αποτρέψει με αποτέλεσμα να υπάρξει πάλη και ο ένας εκ των δραστών να γρονθοκοπήσει τον 72χρονο.