Η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" κλείνει 80 χρόνια ενημέρωσης και ιστορίας, 1946-2026

ΕΚΑΜ

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ Κρήτης χρειάστηκε να επέμβουν το πρωί της Δευτέρας σε χωριό της  Ιεράπετρας, όπου βρισκόταν ταμπουρωμένος ένοπλος 63χρονος σε κατάσταση παροξυσμού.

Την προηγούμενη ημέρα ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τις Αρχές να αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχιατρικό θέμα, είχε διαπληκτιστεί με γείτονά του και στη συνέχεια πήρε ένα δίκαννο και άνοιξε πυρ εναντίον του, χωρίς, ευτυχώς, να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια, οπλισμένος όπως ήταν, κλείστηκε στο σπίτι.

Για να αποτραπούν τα χειρότερα, κρίθηκε επιβεβλημένος ο αφοπλισμός του από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς ουδείς ήταν σε θέση να εγγυηθεί πώς θα εξελισσόταν όλο αυτό λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο 63χρονος. Ο άνδρας, ο οποίος ζει μόνος του στο χωριό, συνελήφθη προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ώστε να του παρασχεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.