ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Kingsford του Σύδνεϋ. 

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Επισκόπους Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο και Κερασούντος κ. Ευμένιο, και από πολλούς ιερείς της πόλεως του Σύδνεϋ. 

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Αρχιεπίσκοπος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον νεαρό Εμμανουήλ. Όπως διέκρινε, πρόκειται για ένα μέλος της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος το οποίο διαθέτει πλούσια χαρίσματα.  

«Αυτό το οποίο προτρέπουν οι ευχές να κάνει ο Αναγνώστης, εσύ, πριν ακόμα λάβεις τη χειροθεσία, το κάνεις», του είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Διακόνημα του Αναγνώστου δεν είναι μόνο να διαβάζει και να ψάλλει, αλλά πρέπει η ζωή του όλη να είναι ένα βιβλίο που, όταν θα το διαβάζει κάποιος, να θαυμάζει και να σώζεται».  

«Η ζωή σου όλη πρέπει να είναι μια επιστολή, την οποία θα διαβάζει ο άλλος και θα οδηγείται στον Χριστό», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος στον νέο Αναγνώστη, ευχόμενος η χειροθέτησή του, όπως ακούστηκε και στη σχετική ευχή, να αποτελέσει την αρχή της πορείας του προς την ιερωσύνη. 

Κατά το κήρυγμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, ο οποίος έδρασε σε μια δύσκολη εποχή για την Εκκλησία, εποχή που κλονιζόταν από φοβερές αιρέσεις και κυρίως από την αίρεση του Αρειανισμού.