Οδός Πυράνθου

Άδικη και αψυχολόγητη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της οδού Πυράνθου την απόφαση του Δήμου Ηρακλείου μέσα σε μια νύχτα να απαγορεύσει τη στάθμευση των οχημάτων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων που πυροδοτεί μια τέτοια εξέλιξη. Με σχετική επιστολή τους προς τη Λότζια, ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών και της δημοτικής Αρχής, προκειμένου να γίνουν μια σειρά από θεραπευτικές κινήσεις οι οποίες θα αποκαθιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με πρώτο βήμα τη μονοδρόμηση της οδού και δεύτερο τη διανομή καρτών μόνιμης στάθμευσης στους κατοίκους.

Ως πρώτο ζητούμενο οι κάτοικοι θέτουν στο Δήμο, την ανάγκη να αντιληφθεί τα ειδικά χαρακτηριστικά μιας περιοχής με μεγάλη όχληση, τόσο επειδή βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη όσο και γιατί σηκώνει το βάρος της στάθμευσης της ευρύτερης περιοχής του Παγκρητίου σταδίου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «στη συγκεκριμένη οδό λόγω της θέσης της στη διάρκεια του 24ώρου, σταθμεύουν αυτοκίνητα τα οποία δεν ανήκουν στη γειτονιά αλλά είναι επισκέπτες οι οποίοι «βολεύονται» και σταθμεύουν εκεί για να επισκεφθούν το κέντρο της πόλης που είναι πολύ κοντά, ή ακόμα και τα ΚΤΕΛ, για να πάνε σε άλλο προορισμό όπως επίσης και για να επισκεφθούν το Στάδιο. Μάλλον οι υπεύθυνοι έχουν ξεχάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν με αποτέλεσμα να σταθμεύουν εκεί ουκ ολίγα οχήματα που μόνο των κατοίκων δεν είναι».

Στη συνέχεια οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν άδικη την απόφαση του Δήμου επειδή προφανώς δεν έλαβε υπόψη της τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Παράλληλα σημειώνουν ότι «είναι τυχαίες και εντελώς αψυχολόγητες διαγραμμίσεις που έγιναν και αυτές νύχτα σε «τυφλά» σημεία για διαβάσεις πεζών οι οποίες δεν οδήγησαν σε καμία είσοδο σε καμία πόρτα απλά δημιουργήθηκαν τυχαία». Οι κάτοικοι δεν κρύβουν την ενόχληση τους για τον αιφνιδιασμό που δέχτηκαν μέσα σε μια νύχτα να απαγορεύεται η στάθμευση, και από τη μια στιγμή στην άλλη να μαθαίνουν ότι θα πρέπει να εκτοπίσουν τα οχήματα τους από τα σπίτια τους χωρίς να κανείς να τους δίνει διέξοδο για το που θα κινηθούν.

Στη σχετική επιστολή τους προτείνουν στο Δήμο, κάποιες λύσεις που  όπως αναφέρουν ίσως βοηθήσουν να γίνει η κατάσταση καλύτερη για το γενικό καλό των κατοίκων. Συγκεκριμένα προτείνουν «ο δρόμος θα πρέπει να γίνει μιας κατεύθυνσης ή άνοδος ή κάθοδος. Εφόσον παραμείνει διπλής κατεύθυνσης στο «τυφλό» σημείο που δεν έχει καλή οπτική και υπάρχουν και κάδοι απορριμμάτων πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί ένας καθρέπτης που θα εξυπηρετήσει σημαντικά την όλη κατάσταση. Αν θέλετε να μειωθούν σημαντικά τα σταθμευμένα αυτοκίνητα πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι να έχουν ειδική κάρτα όπως σε όλες τις περιοχές του Ηρακλείου».