συγκέντρωση αντιεξουσιαστών που διαδήλωσαν για τον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα

Ένταση που δεν κράτησε πολλή ώρα προκλήθηκε χθες το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου στη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών που διαδήλωσαν για τον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα, η κατάσταση της υγεία του οποίου είναι σε οριακό σημείο.

Δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της πόλης (δικαστήρια, Λότζια κ.α) ενώ έγινε και χρήση χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν απέναντι από τους συγκεντρωμένους νεαρούς – υπολογίζεται ότι ήταν περισσότερα από 100 άτομα-, δεν έγινε πορεία και οι συγκεντρωμένοι αφού είπαν συνθήματα υπέρ του Κουφοντινα αναχώρησαν

Αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές.

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε πολιτικό γραφείο και στα Χανιά

Επίθεση και στα Χανιά

Στο στόχαστρο αγνώστων δραστών βρέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη καθώς και το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη.

Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων οι δράστες πέταξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα των γραφείων, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν προκηρύξεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς ωστόσο να μπουν στο εσωτερικό των γραφείων. Τα γραφεία στεγάζονται στον 4ο όροφο κτηρίου σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Επίσης κατά την διάρκεια της νύχτας άγνωστοι πέταξαν κόκκινες μπογιές στο εξωτερικό του κτηρίου όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη στην περιοχή των δικαστηρίων. Συνθήματα με μαύρη μπογιά για τον Κουφοντίνα έγραψαν άγνωστοι στον εξωτερικό τοίχο του πατρικού της οικογένειας Μητσοτάκη, στην περιοχή Μεϊντάνι Χαλέπας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τις επιθέσεις: «Οι υποστηρικτές του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα συνεχίζουν να προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη με τις τραμπούκικες ενέργειές τους.

Σήμερα στόχος τους ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων και το πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά. Οι διαρκείς επιθέσεις τους διεκδικώντας προνομιακή μεταχείριση για τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται».