Τις επαφές και την ατζέντα του για τη σημερινή επίσκεψη στην Κρήτη οργάνωνε μέχρι και αργά χθες το βράδυ, ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.
Προτού έρθει ο υπουργός, ήθελε αφενός να έχει μια πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στο νησί, αλλά και να έχει καθορίσει τις βασικές συναντήσεις του, εντός κι εκτός προγράμματος, που θα έχουν αποτέλεσμα και θα μπορέσουν να αποδώσουν καρπούς για την πολιτική του χαρτοφυλακίου του.
Έτσι οι τελευταίες συνεννοήσεις έγιναν κυριολεκτικά, λίγο πριν κλείσει τη… βαλίτσα για το πρωί, με τον Γιώργο Γεωργαντά να επιδεικνύει μια τεράστια οργάνωση και προσήλωση στο στόχο, που δεν είναι άλλος παρά μια κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη πορεία, για την αγροτική πολιτική και τον ίδιο.
Ο υπουργός παράλληλα έχει στόχο να δείξει την εντελώς διαφορετική προσέγγιση και την πλήρως διαφοροποιημένη αντίληψη που υπάρχει σε σχέση με την πρόσφατη συνάντηση που επιδίωξαν με αγρότες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.
Η σημερινή επίσκεψη του υπουργού αρχίζει από το Ηράκλειο, ενώ περιλαμβάνει επαφές και συναντήσεις τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στα Χανιά. Το πρόγραμμά του αρχίζει στις 8.30 το πρωί με συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με παραγωγούς κι εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων στο Ηράκλειο.
Στις 11.00 το πρωί αναμένεται να επισκεφθεί τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, ενώ μιάμιση ώρα αργότερα, ο υπουργός έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Αγροτική Σχολή Μεσαράς, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ και σε θερμοκήπια.
Το απόγευμα στις 4.00 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με παραγωγούς κι εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων στο Ρέθυμνο, ενώ στις 6.15 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο.
Η επίσκεψή του στην Κρήτη συνεχίζεται και αύριο, όπου στις 9.00 το πρωί πρόκειται να επισκεφθεί το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ενώ στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με παραγωγούς κι εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων Χανίων.
Στη 1.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός έχει προγραμματίσει επίσκεψη με τη Διοικούσα Επιτροπή και την ΟΝΝΕΔ Χανίων.