«Δεν φταίνε τα παιδιά! Αυτό να μην το ξεχνάτε…» υπογράμμισε με έμφαση η πρόεδρος του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου απευθυνόμενη στη νεαρή μητέρα που κάθισε στο εδώλιο μετά από καταγγελία του 15χρονου γιου της ότι τον χαστούκισε.
Το αγόρι άνοιξε την καρδιά του στη δασκάλα του ωδείου, στην οποία περιέγραψε άσχημες καταστάσεις μέσα στο σπίτι, κυρίως από την πλευρά του πατέρα του που φέρεται κατά καιρούς να έχει βίαια ξεσπάσματα προς όλους.
Στο πρόσωπο της δασκάλας μουσικής βρήκε την ασφάλεια που επιζητούσε, ένιωσε εμπιστοσύνη και μίλησε και αυτή, με γνώμονα το καλό του παιδιού, απευθύνθηκε στην Αστυνομία.
Ο 15χρονος μεταφέρθηκε για προσωρινή φιλοξενία στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ έως ότου αποφανθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για τα περαιτέρω.
Η νεαρή μητέρα, η οποία συνελήφθη, σε αντίθεση με τον πατέρα που δεν εντοπίστηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου, βρέθηκε χθες στο εδώλιο, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Παρασκευή προκειμένου να διοριστεί δικηγόρος. Εμφανίστηκε στεναχωρημένη, υποστηρίζοντας ότι αγαπάει και προσέχει τα παιδιά της. Η πρόεδρος ζήτησε να υπάρχει ηρεμία στο σπίτι, τονίζοντας πολλές φορές ότι δεν φταίνε τα παιδιά για όσα συμβαίνουν στους μεγάλους ώστε να ξεσπούν σε αυτά. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα. «Είναι καλός άνθρωπος αλλά κάποιες φορές…» είπε η κατηγορούμενη για τον σύζυγο. «Καλός άνθρωπος που κάνει άσχημες πράξεις» σχολίασε η πρόεδρος.
Ο καυγάς και η απειλή με τον φυλακισμένο για δολοφονία αδερφό
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου βρέθηκε ως κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή και ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη στη σύντροφό του.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς, αν και ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσει η διαδικασία, απουσίαζε η παθούσα. Υποστήριξε πάντως ότι στη διάρκεια ενός φραστικού επεισοδίου, η κοπέλα απείλησε ότι θα πάρει τον αδερφό της που είναι φυλακισμένος για δολοφονία και θα τον «τακτοποιήσει». «Την στιγμή που έπιασε το τηλέφωνο να πάρει, την χτύπησα στο χέρι για να πέσει το κινητό… αυτό έγινε όλο κι όλο» ισχυρίστηκε.
Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να προσεγγίζει την κοπέλα σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.