Αλλαγή σελίδας θα έχουμε από σήμερα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, όπου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που θα προκύψει νέα διοίκηση βάσει του νόμου Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα.
Συνολικά, επτά καθηγητές δήλωσαν υποψηφιότητα για τις έξι θέσεις.
Από το νυν Πρυτανικό Συμβούλιο υποψηφιότητα έθεσαν ο πρύτανης Κατσαράκης Νικόλαος και οι αντιπρυτάνεις Μανιός Θρασύβουλος, Φλώρος Χρήστος και Δρακάκης Εμμανουήλ.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι κατά αλφαβητική σειρά έχουν ως εξής: Δρακάκης Εμμανουήλ, Ζαφειρόπουλος Βασίλης, Κατσαράκης Νικόλαος, Πατελάρου Ευρυδίκη, Μανιός Θρασύβουλος, Ταταράκης Μιχάλης και Φλώρος Χρήστος.
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Παράλληλα, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκειμένου να διενεργήσει τον έλεγχο των υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί, να εξετάσει τις προϋποθέσεις εκλογιμότητας των υποψηφίων και να ανακηρύξει τους υποψηφίους για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος.
Υποψήφιοι είναι οι εξής επτά, Γεντεκάκης Ιωάννης, καθηγητής Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Ζερβάκης Μιχαήλ, καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος, καθηγητής Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Παρτσινέβελος Παναγιώτης, καθηγητής Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Σκουτέλης Νικόλαος, καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Τσούτσος Θεοχάρης, καθηγητής Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Χριστόπουλος Διονύσιος, καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.