Ελεύθερος αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 60χρονος, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική εκβίαση κατ’ εξακολούθηση. Ο μοναδικός περιοριστικός που του τέθηκε είναι να μην έχει επαφές με τον 64χρονο επιχειρηματία που τον κατήγγειλε για εκβίαση αλλά ούτε και τον δικηγόρο του τελευταίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος επανέλαβε στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ότι θα το έκανε και πάλι αυτό για το οποίο κατηγορείται, γιατί θεωρεί ότι υπηρετεί το δίκιο. Ισχυρίστηκε ότι στη διάρκεια των διακοπών του στην Κρήτη και μάλιστα μέσα στο νοσοκομείο όπου είχε πάει για να επισκεφθεί έναν φίλο του, πληροφορήθηκε για την κόντρα που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών για το ακίνητο «φιλέτο» στο κέντρο του Ηρακλείου. Θεώρησε ότι συντελείται μια αδικία την οποία ήθελε με τον τρόπο του να αποκαταστήσει.
Στην απολογία του είπε ότι ανήκει σε μια αναρχική συλλογικότητα και πως στην Αθήνα έχουν γίνει ανάλογες κινήσεις κι έχουν σωθεί πολλά σπίτια από πλειστηριασμούς, αλλά και άλλα άτομα.
«Η δικονομική μεταχείριση του εντολέα μου από την ανακρίτρια αποδεικνύει ότι τελικά δεν υπήρξε ποινικό αδίκημα και πράγματι η διαφορά ήταν περιουσιακής φύσεως. Δεν ετέθη περιοριστικός όρος παρά μόνο ο πελάτης μου να μην πλησιάζει τον μηνυτή του» ανέφερε ο συνήγορός του Μ. Καλλέργης.
Οι επιστολές
Όπως έγραψε η «Π» από την έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν ιδιόχειρες επιστολές στις οποίες ο 60χρονος απευθύνεται στον μηνυτή του. Στις επιστολές που παρουσιάζουμε αναφέρεται: «Προς κο Μ.Μ. Είναι μονόδρομος να εγκαταλείψετε τη διεκδίκηση του ακινήτου. Πάρτε τα χρήματα ή ελάτε στο τραπέζι για συζήτηση. Το δίκιο θα νικήσει. Β.Π.». Σε μία άλλη επιστολή ο ίδιος γράφει: «Ενημερωθείτε από το ίντερνετ με ποιον θα συνομιλήσετε για θέματα που αφορούν το δίκιο. Οι ήρωες των αντιεξουσιαστών.»
Ελεύθεροι
Νωρίτερα είχαν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο ο 74χρονος και ο 30χρονος γιος του, οι οποίοι κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε υπόθεση εκβίασης, με βασικό κατηγορούμενο τον 60χρονο
Ικανοποιημένοι με την εξέλιξη εμφανίστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο επιχειρηματιών, Βαγγέλης Στρατουδάκης και Μάνος Παπαντωνάκης. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαντωνάκης ανέφερε χαρακτηριστικά “Άνθρακες ο θησαυρός”. Όπως είπε, το κατηγορητήριο κατέρρευσε και οι πελάτες του επιφυλάσσονται να απαντήσουν με μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.