Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου πατέρας και γιος από χωριό του δήμου Ηρακλείου για τον οπλισμό που βρέθηκε να κατέχουν, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου με αφορμή την κλοπή ενός αγροτικού αυτοκινήτου από την περιοχή του Χάρακα.
Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν, σύμφωνα με τον συνήγορό τους, κ. Γιώργο Στειακάκη, οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Πατέρας και γιος αρνήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τους ανήκει ο οπλισμός που βρήκαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια της έρευνας. Προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι τα όπλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους για «μπαλοθιές» στον γάμο στενού συγγενικού τους προσώπου, λίγες ημέρες πριν την αστυνομική επιχείρηση. Υπό τον φόβο αστυνομικού ελέγχου ωστόσο, τα άτομα αυτά επέλεξαν να ξεφορτωθούν τα όπλα σε παρακείμενο χωράφι και δεν τα πήραν μέχρι που έγινε η έρευνα των αστυνομικών του Α.Τ. Αστερουσίων.
Ως προς την κλοπή του αυτοκινήτου, αναφέρθηκε ότι ήδη έχει αποζημιωθεί η ιδιοκτήτρια του οχήματος και έχει υπάρξει αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη.