Ελεύθερη αλλά συντετριμμένη η 63χρονη που τραυμάτισε το σκυλί
Ελεύθερη αλλά συντετριμμένη η 63χρονη που τραυμάτισε το σκυλί

Συντετριμμένη εμφανίστηκε χθες ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου η 63χρονη Ρωσίδα που κατηγορείται ότι παρέσυρε σκοπίμως  και τραυμάτισε με το αυτοκίνητό της ένα σκυλί στην περιοχή των Πατελών με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος της κακουργηματική ποινική δίωξη και να παραμείνει στα κρατητήρια από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και χθες.

Η 63χρονη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και εργάζεται ως αποκλειστική, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να πατήσει το σκυλί. Πίστευε, όπως είπε, ότι είχε φύγει από τη μέση του δρόμου και έτσι συνέχισε την πορεία της. Όταν αντιλήφθηκε ότι το είχε χτυπήσει, φοβήθηκε να σταματήσει καθώς άκουγε τις φωνές της ιδιοκτήτριας του ζώου, την οποία ούτε καν γνώριζε.

Η ίδια ανέφερε ότι είναι ζωόφιλη, ότι ταϊζει τα αδέσποτα, ενώ έχει και μία γάτα με πρόβλημα υγείας, την οποία φροντίζει επιμελώς παρά το κόστος που απαιτείται για την ειδική διατροφή της. Ακόμα δεσμεύτηκε να αναλάβει τα έξοδα νοσηλείας του σκυλιού, το οποίο ευτυχώς φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο συνήγορος της 63χρονης Νικόλαος Καρουζάκης

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας η 63χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής εγγύησης, ύψους 1.500 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της 63χρονης, Νίκος Καρουζάκης, ανέφερε για την υπόθεση: “Λανθασμένη απόφαση υπό καθεστώς πανικού είναι κάτι που συναντάμε συχνά στην ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά η πρόθεση να προξενήσει κάποιος κακό σε ένα άλλο ζωντανό πλάσμα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, είναι κάτι που ευτυχώς σπάνια απαντάτε στην ανθρώπινη φύση.

Η δικαιοσύνη ήρθε σήμερα να κάνει ακριβώς αυτή τη διάκριση με αποτέλεσμα η εντολέας μου να αφεθεί ελεύθερη.

Σε κάθε περίπτωση έρχομαι να μεταφέρω την ειλικρινή μεταμέλειά της καθώς και την πρόθεσή της να αναλάβει όλα τα ιατρικά έξοδα του κατοικίδιου”.