Ο 38χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές
Ο 38χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές

Έναν 38χρονο σεσημασμένο Έλληνα συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου/Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος την ίδια μέρα είχε αρπάξει τις τσάντες δύο γυναικών 53 και 33 ετών στο κέντρο της πόλης.

Την πρώτη αρπαγή πραγματοποίησε πεζός, ενώ την δεύτερη οδηγώντας ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχε κλέψει προ μιας ώρας περίπου από πιλοτή πολυκατοικίας.

Ο δράστης εντοπίστηκε στην περιοχή της Θερίσου, αφού αξιοποιήθηκε η περιγραφή των θυμάτων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά (1.230 ευρώ) και κατσαβίδι, ενώ αντιστάθηκε στην σύλληψή του τρέχοντας μακριά.

Στην συνέχεια, αφού ομολόγησε τις πράξεις του, υπέδειξε τα σημεία όπου είχε πετάξει τις τσάντες αλλά και όπου είχε σταθμεύσει το κλεμμένο όχημα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος είχε προβεί στην αρπαγή τσάντας από μια 24χρονη στο κέντρο της πόλης την 5 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

«Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τριών  υποθέσεων κλοπών σε βάρος πεζών με την αρπαγή τσαντών και μιας κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ο ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.02.2024 έως και 19.02.2024 είχε διαπράξει τρεις  περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε βάρος πεζών και επιπλέον, είχε προβεί στην κλοπή ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, το οποίο χρησιμοποίησε σε μία από τις προαναφερόμενες αρπαγές.

Από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.230 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Αφαιρεθέν αυτοκίνητο, αφού ανευρέθη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».