Από σήμερα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου Αύριο η επίσημη παρέλαση στο Ηράκλειο
Από σήμερα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Αρχίζουν από σήμερα επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για σήμερα προβλέπονται ομιλίες στις δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία, Τεχνικές  Σχολές, Ορφανοτροφεία, Οργανισμούς και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι επίσης θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Αντίστοιχα αύριο, ανήμερα της εθνικής γιορτής, θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στις 10.45 το πρωί.

Για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα μιλήσει ο κ. Τσερεβελάκης Γεώργιος, διδάκτορας Ελληνικής Φιλολογίας – εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Επισκοπής.

Στις 11.30 το πρωί αύριο επίσης, προβλέπεται τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Η παρέλαση πρόκειται να αρχίσει στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου από τη λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου της Μάχης Κρήτης, με πορεία προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα – Πύλη Ιησού.

Από σήμερα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου Αύριο η επίσημη παρέλαση στο Ηράκλειο
Αύριο η επίσημη παρέλαση στο Ηράκλειο
Η παρέλαση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των ακολούθων τμημάτων: Φιλαρμονική του Δήμου, του Μηχανοκίνητου Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αναπήρων Πολέμου, Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Σαμαρειτών – Διασωστών – Ναυαγοσωστών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών,

του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Πολύκαρπος», του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, του Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου,

του ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου, του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ηρακλείου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων, των ΕΠΑ.Λ.,  των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γενικών Ενιαίων Λυκείων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων παράρτημα Ηρακλείου, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Ηρακλείου «Δασκαλογιάννης», των Στρατιωτικών Τμημάτων.