Εικόνες Δεκαπενταύγουστου στο κέντρο των Χανίων

Δύο πολυτελή κρουαζιερόπλοια, με περισσότερους από 5.500 επιβάτες, έδεσαν χθες στο λιμάνι της Σούδας με αποτέλεσμα το κέντρο και η παλιά πόλη των Χανίων  να πλημμυρίσει από τουρίστες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το “ Zarpa news”, λίγο μετά τις 7 το πρωί έφτασε στο λιμάνι το εμβληματικό Odyssey of the seas, που ξεκίνησε από το λιμάνι της Μυκόνου και απέπλευσε το μεσημέρι για τη Ρώμη. To πλοίο μετέφερε 4.447 επιβάτες.

Λίγο αργότερα έφτασε και το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Oosterdam, με 1.249 επιβάτες, που έφτασε στα Χανιά από το λιμάνι του Κατάκολου και απέπλευσε το απόγευμα για το λιμάνι της Μυκόνου.

Ισπανόφωνοι και Αγγλόφωνοι, σχεδόν στο σύνολό τους, οι εκατοντάδες επισκέπτες μετέβησαν με λεωφορεία από τη Σούδα στα Χανιά όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βόλτα τους, τον καφέ και το πρωινό, αλλά και να κάνουν τις αγορές τους.

Εικόνες Δεκαπενταύγουστου στο κέντρο των Χανίων
Τοπικά προϊόντα, παραδοσιακά σανδάλια και αναμνηστικά βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Μιλώντας στο zarpanews.gr η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χανίων, Δώρα Κυριακάκη σημειώσει πως πράγματι υπάρχει μια έντονη καταναλωτική κινητικότητα τις τελευταίες μέρες στην πόλη, γεγονός που δίνει μεγάλη ανάσα στον εμπορικό κόσμο και μετά από έναν τραγικό εισπρακτικά χειμώνα αλλά και εν όψει ενός ακόμα δύσκολου χειμώνα λόγω της ακρίβειας. «Μέχρι στιγμής η σεζόν κυλάει πολύ καλά, υπάρχει κίνηση και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι μέχρι τέλους» σημείωσε χαρακτηριστικά.