Ήρθε η ώρα οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξεις και να μην παραμείνουν προεκλογικά λόγια. Αυτό αποτελεί το ζητούμενο για τους Κρητικούς, οι οποίοι ζητούν την υλοποίηση της ολοκλήρωσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από τη σημερινή κυβέρνηση, ο πρόεδρος της οποίας πριν δύο χρόνια ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε, και σημερινός πρωθυπουργός σήμερα είχε υποσχεθεί την κατασκευή του ΒΟΑΚ από τη μία άκρη του νησιού ως την άλλη.
Η δέσμευση αυτή του κ. Μητσοτάκη είχε γίνει πριν δύο χρόνια, ήταν Σεπτέμβριος του 2017, όταν ο ίδιος σε σύσκεψη στο Ηράκλειο είχε κάνει λόγο για ένα θέμα ασφάλειας αλλά και ανάπτυξης. Πρωτίστως, θα λέγαμε εμείς, καταγράφοντας τα δυστυχήματα που σημειώνονται σε έναν από τους πιο αιματοβαμμένους δρόμους της Ευρώπης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένας ασφαλής δρόμος θα βάλει τέλος στην αιματοχυσία, όταν την ίδια στιγμή η οδηγική συμπεριφορά των Κρητικών, αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Ο σημερινός πρωθυπουργός ως Κρητικός και ο ίδιος γνωρίζει καλά την αναγκαιότητα του έργου και για την αναγκαιότητα αυτή είχε δεσμευτεί από το Ηράκλειο, μία διετία πριν. Όπως είχε πει στη σύσκεψη από το Ηράκλειο, «χωρίς σύγχρονο οδικό άξονα, η Κρήτη θα οδηγηθεί σε συμφόρηση. Και αυτό θα επηρεάσει ως ντόμινο την ανάπτυξη του νησιού συνολικά».
«Το έργο, λοιπόν, θα γίνει. Είναι το τελευταίο μεγάλο οδικό έργο στη χώρα που πρέπει να πραγματοποιηθεί. Μόλις έχουμε το σύνολο των δεδομένων θα αποφασίσουμε το πώς. Το να γίνουν τώρα λεπτομερείς και οριστικές ανακοινώσεις δεν είναι υπεύθυνο. Διότι δυστυχώς με ευθύνη της Κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων, δεν έχουμε ακόμα Στρατηγική Μελέτη Σκοπιμότητας που να αναλύει όλα τα δεδομένα, κυρίως ως προς τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης» είχε τονίσει στις τότε δηλώσεις του. Σήμερα αυτό που περιμένει κανείς είναι η δέσμευση αυτή να λάβει άμεσα «σάρκα και οστά» και να μην ξεχαστούν οι δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού, οι οποίες έγιναν από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη
«Πρόθεσή μας είναι να αποτελέσει ένα έργο ΣΔΙΤ με πληρωμές διαθεσιμότητας. Δηλαδή, με χρηματοδότηση από τον ιδιώτη ανάδοχο και αποπληρωμή του από το Κράτος, όταν ολοκληρωθεί το έργο με βάση τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί για την παράδοση και τη συνεχή συντήρησή του. Η βασική χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς. Έχω, ήδη, κάνει σχετικές επαφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον», είχε τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας:
«Αν χρειαστεί να βρεθεί ένα μικρό ποσοστό χρηματοδότησης από άλλους πόρους – σε καμία περίπτωση το σύνολο της χρηματοδότησης, σε αυτό θέλω να είμαι κατηγορηματικός – θα το εξετάσουμε όταν έχουμε όλα τα δεδομένα. Δεν θέλω να το αποκλείσω προκαταβολικά, γιατί δεν έχω όλα τα δεδομένα και εγώ δεν λέω λόγια του αέρα. Ας τα κάνουν άλλοι αυτά».
Και ο ίδιος πάντως, γνωρίζοντας τη συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα στην πρόκληση ενός τροχαίου είχε πει ότι είναι υποχρέωση όλων μας να οδηγούμε με προσοχή. «11.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Και, για κάθε θάνατο από τροχαίο, αντιστοιχούν τέσσερις βαρύτατοι τραυματισμοί που συχνά οδηγούν σε βαριές αναπηρίες και οκτώ τραυματισμοί, που απαιτούν περίθαλψη σε νοσοκομείο. Επαναλαμβάνω, τα τροχαία ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 18 – 35. Στην Κρήτη τα ποσοστά ατυχημάτων είναι τα μεγαλύτερα στη χώρα. Και αυτή η πρωτιά δεν μας τιμά. Δεν έχουμε καλούς δρόμους. Το ξέρω. Η κίνηση – ειδικά το καλοκαίρι – είναι μεγάλη και λόγω του κακού οδικού δικτύου οι κίνδυνοι αυξάνονται. Τότε εξάλλου συμβαίνουν και τα περισσότερα ατυχήματα»
Ανατρέχοντας στα ρεπορταζ εκείνης της ημέρας ο κ. Μητσοτάκης ειχε πει ότι «ως Νέα Δημοκρατία εκπονήσαμε σε συνεργασία με ειδικούς ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων. Αυτό κάνουμε σε όλους τους τομείς. Συζητάμε με ειδικούς, προχωράμε σε διαβούλευση με φορείς, με τις τοπικές κοινωνίες ή τις ομάδες ενδιαφέροντος και εν συνεχεία καταλήγουμε στην πρότασή μας. Αυτό δεν γίνεται πάντα αντιληπτό γιατί οι καυγάδες και η παραπολιτική συχνά τραβούν την προσοχή. Έτσι κάνουμε όμως κι έτσι θα συνεχίσουμε. «Με το σχέδιό μας αντιμετωπίζονται ζητήματα εκπαίδευσης, αστυνόμευσης, συντονισμού, υποδομών, ελέγχων, αλλά και ζητήματα των πρώτων βοηθειών, τρόπου λειτουργίας του ΕΚΑΒ, κ.α.»