59 έργα ζωγραφικής από τα 1000 περίπου της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό, o Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.
Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8.30 το βράδυ η εικαστική έκθεση από τη συλλογή έργων τέχνης της δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου «Τα εν οίκω… εν δήμω», που φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Πρόκειται για 59 έργα ζωγραφικής από τα 1000 περίπου της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό ,o Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.
Τα έργα που θα εκτεθούν χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και το τέλος της δεκαετίας του 1980, παρουσιάζονται δε ταξινομημένα σε τεχνοτροπικές ενότητες και κατηγοριοποιημένα ανά καλλιτεχνικό ρεύμα της νεοελληνικής τέχνης.
Διάρκεια έκθεσης: 06-31 Ιουλίου 2022
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα- Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:00-21:00.
Σάββατο 09:00-14:00.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
Εκδήλωση στη Βικελαία
Θα προηγηθεί παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στις 18:30.
Πρόγραμμα
Χαιρετισμός Δήμαρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού.
Παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αριστέα Τ. Πλεύρη.
Παρουσίαση από το ΙΤΕ των αναβαθμισμένων επίσημων ιστότοπων της πινακοθήκης www.heraklionartgallery.gr και www.heraklionartgallery.eu καθώς και των κοινωνικών δικτύων.
Παρουσίαση των τριών λευκωμάτων «Τα εν οίκω… εν δήμω»: Ιστορίες ζωγραφικής, Ιστορίες Χαρακτικής, Ιστορίες του Μεγάλου Κάστρου καθώς και της εικαστικής έκθεσης από την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια Λουϊζα Καραπιδάκη.