ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΛΑΜΠΡΙΝΟ: Παραδόθηκε το πάρκο στην Αλικαρνασσό

Εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία της Νέας Αλικαρνασσού ένα νέο πάρκο, το οποίο διαμορφώθηκε σε δημοτικό ακίνητο, δίπλα στο γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες φυτεύσεις, κερκίδες και ξύλινη εξέδρα.

Ο νέος κοινόχρηστος χώρος κατασκευάστηκε με ίδιους πόρους του δήμου και με την πολύτιμη  συνδρομή της εθελοντικής ομάδας «Ζω – Δρω», καθώς και των καθηγητών, των γονέων αλλά και των μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού.

Ο δήμαρχος με δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι ανοιχτοί χώροι συνάθροισης στις συνοικίες της πόλης, μεταξύ άλλων ενισχύουν την ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά και την κοινωνική συνοχή. Ευελπιστούμε ότι το παρκάκι που εγκαινιάζουμε σήμερα, θα λειτουργήσει κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να φέρει  πιο κοντά τους  κατοίκους της περιοχής. Και ασφαλώς ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε ξανά στο μέλλον φαινόμενα βανδαλισμού.

Ο σχεδιασμός μας για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, είτε αφορά σε μικρά πάρκα όπως αυτό, είτε στις παιδικές χαρές, είτε σε μεγάλα έργα όπως η ανάπλαση της έκτασης επί της 62 Μαρτύρων και η αξιοποίηση – ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδώσουμε στους δημότες όσο το δυνατόν περισσότερους ποιοτικούς χώρους πρασίνου και αναψυχής».

Αμέσως μετά τον καθιερωμένος αγιασμό και τους χαιρετισμούς του δημάρχου και του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Γ. Αναστασάκη, παρουσιάστηκε ένα βιντεάκι με τις δράσεις της ομάδας «Ζω  – Δρω» ενώ τα παιδιά του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού ανέλαβαν το μουσικοχορευτικό μέρος της εκδήλωσης και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.