Δύο ανήλικοι από το Λουξεμβούργο έκαναν άνω – κάτω την αστυνομία του Ρεθύμνου!

Ένας 17χρονος και μια 14χρονη κινητοποίησαν – με την εξαφάνιση τους – σε μερικές ημέρες όλα… σώματα του Ρεθύμνου, αλλά και τους λιμενικούς σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ οι συνοδοί τους είχαν εκφράσει φόβους ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Οι δύο ανήλικοι από το Λουξεμβούργο – συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες του Patris.gr – σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παιδιά που μένουν σε δομές και στο πλαίσιο του προγράμματος πήραν μέρος σε ταξίδι στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο 17χρονος και η 14χρονη, στις 22 Μαρτίου, με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας από τον άλλο κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.  Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι συνοδοί τους ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ζήτησε ενημέρωση από τα λιμεναρχεία της Κρήτης με την ένδειξη «κατεπείγον» και με αναφορά για τους κινδύνους που διατρέχουν, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Μία ημέρα μετά την εξαφάνισή τους ο 17χρονος και η 14χρονη ενημέρωσαν ότι είναι καλά και θα επιστρέψουν. Τελικώς, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου τους εντόπισαν στις 24 του μήνα στην πόλη του Ρεθύμνου