Η ανατροπή της ανατροπής στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας του ζευγαριού στο Σφηνάρι με κίνητρο τη ληστεία, το 2015. Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, οι οποίοι κάθισαν για τρίτη φορά στο εδώλιο ως φυσικοί αυτουργοί της αιματοχυσίας που εκτυλίχθηκε στην απόμερη μονοκατοικία, αρχικώς είχαν κριθεί ένοχοι, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθωώθηκαν και χθες, μετά από αναίρεση, κηρύχθηκαν και πάλι ένοχοι. Είναι μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία λόγω της αγριότητας του διπλού εγκλήματος, καθώς οι δράστες είχαν καταφέρει αλλεπάλληλα χτυπήματα στην 66χρονη και στον 78χρονο σύζυγό της.
Το σπίτι του ζευγαριού παρέπεμπε σε … σφαγή. Σοκ όμως είχε προκαλέσει και η αποκάλυψη ότι οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού κατόπιν συνεννόησης με τον γιο του 78χρονου θύματος, με κίνητρο τη ληστεία και τις τραπεζικές καταθέσεις του πατέρα του. Φέρεται μάλιστα να περίμενε στο αυτοκίνητο όσο οι άλλοι δύο ήταν μέσα στο σπίτι και βασάνιζαν το ανδρόγυνο και κυρίως την 66χρονη μητριά του, η οποία μαρτύρησε στα χέρια τους.
Η υπόθεση εκδικάστηκε από μηδενική βάση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης των δύο βασικών κατηγορουμένων που φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της διπλής δολοφονίας.
Πρωτόδικα είχαν κηρυχθεί ένοχοι και τους είχαν επιβληθεί δις ισόβια. Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο έγινε η μεγάλη ανατροπή. Οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών. Αυτή τη φορά το δικαστήριο τους κήρυξε ένοχους, τον μεν πρώτο για τις δύο ανθρωποκτονίες και τη ληστεία και τον συγκατηγορούμενο του για απλή συνέργεια στη δολοφονία του 78χρονου και για συναυτουργία στη δολοφονία της 66χρονης. Κατόπιν της αποφάσεως περί ενοχής, στον πρώτο επιβλήθηκαν δις ισόβια για τις ανθρωποκτονίες, συν έξι έτη για τη ληστεία.
Στον συγκατηγορούμενο του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών. Στο άκουσμα της απόφασης τα παιδιά της 66χρονης ξέσπασαν σε κλάματα. Ήταν συγκλονιστική η κατάθεση της κόρης στο δικαστήριο ότι «βασάνισαν και κατέσφαξαν τη μάνα της, την οποία πήραν από ‘κει μέσα σε σακούλα»