Η σχέση του ζευγαριού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα
Η σχέση του ζευγαριού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα

«Κοιμόταν με τη φωτογραφία του στο προσκέφαλο, τόση αγάπη τού είχε», είπε στο δικαστήριο  η μητέρα της άτυχης Κλειούς για τον 41χρονο σύντροφο της κόρης της και κατηγορούμενο για την δολοφονία της. Μία χρόνια σχέση με πολλές εξαρτήσεις και διακυμάνσεις που είχε μοιραία κατάληξη για την 31χρονη κοπέλα, η οποία έχασε τη ζωή της από τα χέρια του μεγάλου έρωτά της.

Γνωρίστηκαν στα «χαμένα» μονοπάτια της χρήσης ναρκωτικών. Ταλαιπωρημένα πλάσματα και οι δύο. Έκαναν προσπάθειες να «καθαρίσουν», να ξεκόψουν. Η Κλειώ ακολούθησε τον Γιάννη στο Βέλγιο. Εκεί έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό.

Έχασε την ομιλία της, απέκτησε κινητικά προβλήματα. Ο Γιάννης της συμπαραστάθηκε πολύ. Κοντά της έσπευσε και η μητέρα της, η οποία έμεινε στο πλευρό της για δύο και πλέον μήνες. Μία τιτάνια προσπάθεια ώστε η Κλειώ να «εκπαιδευτεί» και πάλι στην ομιλία. Να καταφέρει να πει λέξεις, προτάσεις. Η κοπέλα πήγε και σε κέντρο αποκατάστασης. Με όλες τις δυσκολίες, η ζωή της άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει σε ένα πρόγραμμα, αν και η Κλειώ ήταν αρκετά αδύναμη και ευαίσθητη.

Συγγενείς της άτυχης Κλειούς περιέγραψαν ότι η σχέση του ζευγαριού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Από τη μία ήταν τρυφερός και ευγενικός μαζί της, από την άλλη την χτυπούσε. Μία φορά μάλιστα, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, τής έσπασε τα δόντια, αλλά η Κλειώ δεν ήθελε να αναφέρει το παραμικρό στην Αστυνομία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου όπου κατέθεσαν συγγενείς και αστυνομικοί. Η δίκη διακόπηκε για την 1η Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου αφού προηγηθούν η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Κώστα Κοκοσάλη, και υπεράσπισης, Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Ο 41χρονος αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ισχυρίζεται ότι την άρπαξε από την μπλούζα και την τράνταξε. Η κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία, την έβαλε να ξαπλώσει το  βράδυ, το πρωί εκείνος έφυγε για ΟΚΑΝΑ και όταν επέστρεψε στο σπίτι τους, συνειδητοποίησε ότι η 31χρονη δεν ήταν στη ζωή.

Για το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου ο θάνατος της άτυχης κοπέλας αποδίδεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχει στη διάθεσή του και κυρίως το ιατροδικαστικό πόρισμα. Ο 41χρονος φέρεται να γρονθοκόπησε κατ’ επανάληψη στο κεφάλι και στο πρόσωπο  την σύντροφό του, η οποία είχε ήδη βεβαρημένη υγεία με τρία εγκεφαλικά επεισόδια. Μάλιστα, μετά το πρώτο εγκεφαλικό, το 2015, το κορίτσι απέκτησε κινητικά προβλήματα σε βαθμό που τής αναγνωρίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ ποσοστό αναπηρίας 67%.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, από τις αλλεπάλληλες γροθιές στο κεφάλι και το επίμονο τράνταγμα, η Κλειώ υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις, θλάση εγκεφάλου και επισκληρίδιο αιμάτωμα. «Λόγω της μαλακής σύστασης του εγκεφάλου της παθούσας και εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε μετά από τα εγκεφαλικά επεισόδια, επήλθε ο θάνατός της».

Στο δικαστήριο κατέθεσε η ιατροδικαστής κ. Ελπίδα Σπανουδάκη ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος. Κατέθεσε ότι πέραν από τη μαλθακή εστία στον αριστερό κροταφικό λοβό, που αποδίδεται σε παλαιότερη βλάβη λόγω του εγκεφαλικού, στην 31χρονη εντοπίστηκαν  θλάση εγκεφάλου και παρεγκεφαλίδας και υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Τόνισε, ότι σε καμία περίπτωση η θλάση του εγκεφάλου δεν προκλήθηκε  από ταρακούνημα ή τράνταγμα αλλά από χτύπημα της κεφαλής, από πρόσκρουση σε κάτι. Είναι θλάσεις από κάκωση τραυματικής αιτιολογίας. Ανέφερε ακόμα ότι όταν έχουμε θλάση εγκεφαλικού στελέχους, ο θάνατος είναι άμεσος.

Να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα ώστε να κληθεί να καταθέσει η ιατροδικαστής που συνέταξε την έκθεση, ωστόσο απορρίφθηκε από την έδρα.