Προσωρινή δικαίωση για το κεντρικό καφέ του Ηρακλείου που βρέθηκε στην δημοσιότητα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με αφορμή τους ελέγχους για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊού και ξεκίνησε από χθες και πάλι τη λειτουργία του.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, στο οποίο το κατάστημα προσέφυγε κατά της πράξης προστίμου και αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες, εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή, η οποία επιτρέπει την επαναλειτουργία του μετά από 4 ημέρες και ενώ οι επιχειρηματίες είχαν αποφασίσει να αναστείλουν τη λειτουργία του μέχρι να αποφασίσει σχετικά το δικαστήριο.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο δικηγόρος της επιχείρησης Πέτρος Στεφανάκης σε δήλωσή του αναφέρει:
«Δικαιώθηκε προσωρινά το κατάστημα. Το κατάστημα δεν πανηγυρίζει επειδή παραβίασε κάποιον προστατευτικό κανόνα του Covid-19 και επαναλειτουργεί, αλλά ικανοποιείται επειδή πιθανολογήθηκε από το δικαστήριο η αλήθεια των ισχυρισμών μας, ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση, σε συνδυασμό με την αναγνώριση της οικονομικής καταστροφής που θα μπορούσε να προκαλέσει ένας τέτοιος διοικητικός καταναγκασμός ως προς τις κυρώσεις, οι οποίες προβλέπονται στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση που εκ του αποτελέσματος ελέγχεται ως αυστηρότατη και δυσανάλογη εις βάρος επιχειρήσεων που αιμοδοτούν οικονομικά το κράτος και στηρίζουν την εργασία στη χώρα.
Το κατάστημα συνεχίζει από σήμερα τη λειτουργία του, συνεχίζοντας σταθερά να σέβεται την πελατεία του και να την εξυπηρετεί ποιοτικά, τηρώντας απαρέγκλιτα κάθε υγειονομική και προστατευτική για την εξάπλωση της πανδημίας διάταξη».