Διάβασαν, κουράστηκαν, στερήθηκαν εξόδους για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους: Τι λένε στο Patris.gr τέσσερις αυριανοί φοιτητές

Τέσσερις αυριανοί φοιτητές, οι οποίοι συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις μιλάνε στην Patris.gr για την προσπάθειά που κατέβαλαν μέχρι την εκπλήρωση του τελικού στόχου.

Τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης από τα παιδιά αυτά είναι αναμενόμενα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση των κόπων τους. Από σήμερα η κούραση δίνει τη σκυτάλη στο όνειρο της φοιτητικής ζωής.

Τέσσερις μελλοντικοί φοιτητές μιλάνε για την επιτυχία τους

Βάλλια Κασωτάκη

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη, γιατί νοιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου» τονίζει η Βάλλια η οποία στοχεύει στην Ιατρική, έχοντας συγκεντρώσει 17.600 όρια.

Οι επόμενοι της στόχοι είναι η Οδοντιατρική, ή Φαρμακευτική και ακολουθεί η Βιολογία.

«Είχα-αναφέρει -ένα πρόγραμμα. Μπορείς να εξισορροπήσεις την προσωπική ζωή και το διάβασμα, αρκεί να είμαστε οργανωμένοι και συνειδητοποιημένοι’»

Μαριέττα Γιαννουλάκη

«Νοιώθω χαρά και ανακούφιση γιατί ανταμείφθηκε η προσπάθεια που κατέβαλλα τα δύο τελευταία χρόνια».

Η Μαριέττα ήταν υποψήφια στο Β΄Πεδίο και συγκέντρωσε 17.940 μόρια.

«Θα ήθελα να μπω στο Χημικό και μάλιστα στο Ηράκλειο για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια» τονίζει ενώ συμπληρώνει: «Η αλήθεια είναι ότι έχω αφιερώσει πολλές ώρες στο διάβασμα ιδιαίτερα στα μαθήματα Προσανατολισμού. Με βοήθησαν  πολύ οι καθηγητές μου  που ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Δεν θεωρώ πάντως ότι έχασα κάτι»

Βαγγέλης Σαββάκης 

«Νοιώθω χαρούμενος» τονίζει στην Patris.gr ο Βαγγέλης Σαββάκης – αλλά και υπερήφανος για αυτό που κατάφερα .Είμαι ευγνώμων για όσους με βοήθησαν .Πρώτα από όλα την οικογένεια μου, το φροντιστήριο μου το «Ένα» καθώς και τους καθηγητές μου στο σχολείο αλλά και στο φροντιστήριο. Ακόμα ευχαριστώ τους φίλους μου γιατί ήταν υποστηρικτικοί και δεν παραπονιόταν όταν δεν μπορούσα να βγω»

Ο Βαγγέλης που ήταν μαθητής του 5ου ΓΕΛ συγκέντρωσε 18.580 μόρια  και είναι υποψήφιος στο Β΄Πεδίο.

«Ό πρώτος μου στόχος είναι η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ» καταλήγει ο Βαγγέλης που δεν κρύβει ότι νοιώθει μια αγωνία μέχρι να ανακοινωθούν οι Βάσεις.

 

Μανόλης Παχουλάκης

Ηράκλειο και πάλι Ηράκλειο λέει στο patris.gr ο Μανόλης Παχουλάκης από το 4 ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ο οποίος συγκέντρωσε 18.700 μόρια … για πλάκα! «Δεν κουράστηκα, δεν διάβασα πολύ, είχα τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου (Επιλογή), οι οποίοι με ενθάρρυναν. Ήμουν και τυχερός, ομολογώ» μας λέει ο Μανόλης, ο οποίος έχει έφεση στους υπολογιστές και στην τεχνολογία.

 

 

«θέλω να περάσω στο Τμήμα επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο. Είναι μια σχολή που μου αρέσει και έχει και υψηλό επίπεδο. Οι υπολογιστές από παιδί μου άρεσαν, έτσι η αγάπη μου για τους υπολογιστές με έκανε να σκεφτώ το συγκεκριμένο τμήμα και αυτή την επιστήμη. «Πραγματικά δεν μπορώ να πω ότι  κουράστηκα ή ότι στερήθηκα πράγματα» καταλήγει ο Μανόλης.