Διατροφή και αιμοκάθαρση

Η διατροφή και η σωστή αιμοκάθαρση είναι δύο βασικά στοιχεία όσον αφορά την ποιότητα ζωής και την μακρόχρονη επιβίωση ενός αιμοκαθαιρόμενου. Στις μέρες μας οι διατροφικές συνήθειες της κοινωνίας βρίσκονται σε ένα δρόμο όπου περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν την υγεία των ανθρώπων.

Μπορεί ένας αιμοκαθαιρόμενος να προσπεράσει τα κακής ποιότητας διατροφικά ερεθίσματα της σύγχρονης κοινωνίας και να διαμορφώσει μία διατροφική στάση ποιοτικής ζωής;

Ο Ιάκωβος Απέργης, ο μάγειρας που άλλαξε τη νοοτροπία στο φαγητό των ασθενών του Τζάνειου νοσοκομείου, δέχτηκε την πρόσκληση και την πρόκληση να έρθει στην Κρήτη να επισκεφτεί τις μονάδες αιμοκάθαρσης στο Ηράκλειο και να ετοιμάσει ένα διαφορετικό αλλά διατροφικά σωστό, ποιοτικό και νόστιμο σνακ για τους αιμοκαθαιρόμενους.

Στόχος της δράσης που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται στις 29 Αυγούστου, είναι να δοθεί το ερέθισμα στους αιμοκαθαιρόμενους ώστε να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την διατροφή τους.

Υποστηρικτές της δράσης είναι η Εταιρεία μελέτης κληρονομικών νεφρολογικών νοσημάτων Κρήτης, το Μεσογειακό κέντρο διακοπών αιμοκάθαρσης “Mesogeios”, η Τροφινκο Βασίλειου και 7 θάλασσες.

Οργανωτική ομάδα δράσης:

Δερμιτζάκη Κλειώ Ιατρός Νεφρολόγος ΠΑΓΝΗ, Κυριακίδη Κωνσταντίνα Διατροφολόγος ΠΑΓΝΗ, Απέργης Ιάκωβος Μάγειρας Τζάνειο Νοσοκομείο, Μαρκόπουλος Μάριος Αιμοκαθαιρόμενος αθλητής

Τηλ. επικοινωνίας:

Δερμιτζάκη Κλειώ 6948344804

Απέργης Ιάκωβος  6943161686

Μαρκόπουλος Μάριος 6973001715.