εργαζόμενοι στην ανακύκλωση

Παράσταση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση, με αφορμή το ατύχημα υπαλλήλου που σημειώθηκε σε βάρδια το Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ελλιπή μέτρα προστασίας, δηλώνοντας πως ο εργαζόμενος της βάρδιας σκίστηκε με γυαλί κατά τη διάρκεια της διαλογής και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου “από τις 17/01/23 έχει καταθέσει προς την Δημοτική Αρχή γνωστοποίηση των απαράδεκτων συνθήκων εργασίας στο ΚΔΑΥΗ και ζητούσε να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για την συνολική λειτουργία του ΚΔΑΥΗ, ωστόσο μας έχουν ακόμα στο περίμενε…”. Οι καταγγελίες της Ένωσης αλλά και των ίδιων των εργαζόμενων δεν είναι νέες, όπως τονίζουν και οι ίδιοι, αφού μόνο τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την  Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, “έχουν γίνει 4 καταγγελίες για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο”.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Καλούμε όλους τους υπεύθυνους, να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους εργαζόμενους κα τις οικογένειες τους και απαιτούμε:

w την άμεση διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος και να παρθούν ΤΩΡΑ  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου!

w την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών φορέων, της Επιθεώρησης εργασίας και

w την εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου  και να αγωνιστούν για μέτρα υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους από όλους τους χώρους, όπως και στην ανακύκλωση να δυναμώσουν την φωνή τους και να παραβρεθούν την Δευτέρα στις 18.00 στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσουμε μέτρα ασφαλείας εδώ και τώρα».