Ροή ειδήσεων
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026
Γιορτάζουν: Ζηναΐς, Παναγής, Σεβαστιανή, Αγαμέμνονας, Αγησίλαος, Αγόρω, Αίολος, Άλκηστις, Αλκμήνη, Ανδρομέδα, Αντιόπη, Αριστομένης, Αρθούρος, Βελισάριος, Βενέτιος, Βενιζέλος, Βιολέτα, Βρασίδας, Διαγόρας, Δίκαιος, Εβελίνα, Έκτορας, Ελβίρα, Εριφύλη, Ερρίκος, Ερωτόκριτος, Ευαγόρας, Ευριπίδης, Ευρυδίκη, Φαίδων, Φειδίας, Φραγκίσκος, Γιασεμή, Γιολάντα, Γλαύκος, Ηλέκτρα, Ιοκάστη, Ισαβέλα, Καλομοίρα, Καλυψώ, Κανέλος, Κασσάνδρα, Κίμων, Κίρκη, Κλάρα, Κλεάνθης, Κλέαρχος, Κλεομένης, Κομνηνός, Κρίτων, Κυβέλη, Λαέρτης, Λογοθέτης, Λυκούργος, Λύσανδρος, Μανταλένα, Μάνθος, Μίνωας, Μιράντα, Μιρέλα, Μυρτώ, Ναυσικά, Νεοκλής, Νεοπτόλεμος, Νιόβη, Οφηλία, Ορφέας, Όθων, Παγώνα, Πανωραία, Περίανδρος, Πραξιτέλης, Πυθαγόρας, Ροδοθέα, Τερέζα, Τερψιθέα, Θέλξη, Θρασύβουλος, Τιμολέων, Άγις, Αίσωπος, Αλβέρτος, Αλκίνοος, Αμφιτρίτη, Αναξίμανδρος, Ανδροκλής, Αρετή, Εριέττα, Έρρικα, Γοργίας, Ήρα, Ηρώ, Ιόλη, Ιπποκράτης, Κάρολος, Μαλβίνα, Μέλισσα, Ναπολέων, Σεμίνα, Οδέττη, Ζώτος, Αλφρέδος, Αρμονία, Ηώ, Ήβη, Ινώ, Κλαίρη, Λάνα, Λάρα, Λίλα, Λίλιαν, Μαρίσσα, Κυρήνη, Μηλινόη, Νία, Ρέα, Υβόννη, Βεατρίκη, Άρια, Καλλίµαχος, Κρατερός, Πολυκράτης, Πούλια
24°
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Διαδικτυακή «επίθεση» στη Λότζια για το βίντεο με τους άδειους κάδους

Σε μια προσπάθεια να ανατάξει το κλίμα των αντιδράσεων από τα αμέτρητα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ο Δήμος Ηρακλείου, στην ιστοσελίδα του στο Facebook, παρουσιάζει ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η κατάσταση καθαρισμού της πόλης, που, όπως τονίζεται, έχει βελτιωθεί και σταδιακά βελτιώνεται χωρίς να λείπουν τα προβλήματα και τα απρόοπτα.

Ωστόσο, κάτω από την ανάρτηση καταγράφονται καταιγιστικές αντιδράσεις των πολιτών, που διαμαρτύρονται οργισμένα και ζητούν την παρέμβαση του Δήμου στον Πόρο, τα Δειλινά, τη Θέρισο, το Κορώνι Μαγαρά, το Γιόφυρο, τον Ξηροπόταμο, τις Τρεις Βαγιές στην Παρασκευοπούλου, την Παπαναστασίου, τη Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

Μεγάλες είναι οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση των υπόγειων κάδων και έντονη η διαμαρτυρία για την έλλειψη καθαριότητας έξω από τα σχολεία στα πεζοδρόμια…

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση δημότισσας, που αναφέρει: «Κοντά σε σχολεία έχετε πάει να δείτε; Δεν είναι μόνο οι κάδοι που ενίοτε τους αδειάζει η υπηρεσία. Είναι και η βρόμα που έχει ξεχειλίσει και έχει ποτίσει το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια. Είναι και όσα σκουπίδια έχουν πέσει κάτω και παραμένουν εκεί.

Είναι η έλλειψη καθαρών πεζοδρομίων (όπου υπάρχουν βέβαια πεζοδρόμια) και αναγκάζονται τα παιδιά να κατεβαίνουν στο δρόμο για να έρθουν στο σχολείο. Σήμερα ήρθε μαθητής στο σχολείο και επί 10 λεπτά προσπαθούσε να ξεκολλήσει/καθαρίσει τη βρόμα από τα παπούτσια του για να μπει στην τάξη.

Επειδή πάτησε πάνω στο πεζοδρόμιο. Επειδή ήθελε να αποφύγει τον δρόμο. Επειδή το πεζοδρόμιο είναι μόλις 50 εκατοστά στο πλάτος. Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν έξω από ένα σχολείο…».

Από την πλευρά του Δήμου, τονίζεται ότι: «είναι βελτιωμένη η εικόνα σε περισσότερα από 100 διαφορετικά σημεία της πόλης με κάδους απορριμμάτων. Όπως τονίζεται, η βελτίωση της απόδοσης των μεταβατικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων.

Καταγράφονται καθημερινά τα αποτελέσματα σε κάθε περιοχή, όπως και όλα τα μηνύματα που μας στέλνετε, και η “μάχη“ δίνεται σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο του Ηρακλείου. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί και σταδιακά βελτιώνεται χωρίς να λείπουν τα προβλήματα και τα απρόοπτα.

Παράλληλα, έχουν γίνει αναπροσαρμογές στο επιχειρησιακό σχέδιο, ώστε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μιας στρεβλής κατάστασης που επικρατούσε για χρόνια στην καθαριότητα. Στο ίδιο κείμενο, ο Δήμος υπενθυμίζει τις δυο δωρεάν υπηρεσίες απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες.

  1. Την υπηρεσία καθορισμού ραντεβού απομάκρυνσης, καλώντας στο 2813409660 & 661 ή 2813409600, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 14:00.
  2. Την υπηρεσία δωρεάν παράδοσης στον Σταθμό Μεταφόρτωσης, πίσω από το Αμαξοστάσιο του Δήμου στη Νέα Αλικαρνασσό, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 έως 14:00».