Από την επίσκεψη στον Ξηροπόταμο
Από την επίσκεψη στον Ξηροπόταμο

Ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς η τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» που θα γίνει αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνεχίζει τις επαφές του με πρόσωπα, φορείς και κατοίκους της πόλης.

«Πρώτη φορά είδαμε υποψήφιο δήμαρχο στον Ξηροπόταμο», έλεγαν οι κάτοικοι της περιοχής στον Αλέξη Καλοκαιρινό ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και δεσμεύτηκε ότι αποτελεί προτεραιότητα η ολοκλήρωση των Πολεοδομικών Μελετών για να γίνουν έργα υποδομής.

Ως ένα μεγάλο πρόβλημα με κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις που πρέπει να επιλυθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο, χαρακτήρισε την έλλειψη Πολεοδομικών Μελετών σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά την επίσκεψή του με υποψήφιους συμβούλους στην περιοχή του Ξηροπόταμου.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός περπάτησε μέχρι και την όχθη του Ξηροποτάμου ενώ συνομιλώντας με κατοίκους και επαγγελματίες σε περιοχές που όπως οι ίδιοι έλεγαν «δεν έχει επισκεφτεί ποτέ υποψήφιος δήμαρχος», έγινε δέκτης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της έλλειψης υποδομών και τα οποία δημιουργούνται κυρίως από τη μη ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης που συναρτάται και με την κατασκευή του φράγματος Δαφνών.

«Η ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης θα δώσει μεγάλη ανάσα στις δυτικές συνοικίες του Ηρακλείου» επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός τονίζοντας ότι: «Δεν είναι αποδεκτό σε μια τόσο μεγάλη σε εύρος, πυκνοκατοικημένη περιοχή, να μην υπάρχει σχέδιο πόλης και οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται χωρίς να έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές. Για το λόγο αυτό δεσμευόμαστε ότι θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος που είναι κομβικό όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και για την πολιτική προστασία και την πολεοδομική επέκταση πολλών περιοχών του Ηρακλείου, κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου».

Από τη συνάντηση Αρναουτάκη-Καλοκαιρινού

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος έθεσε κομβικά ζητήματα όπως η χάραξη και λειτουργία του ΒΟΑΚ, μια σειρά από μελέτες που αφορούν στη χωροταξία και στη διευθέτηση ρεμάτων, η οδική διασύνδεση της περιοχής του Γιόφυρου και της ευρύτερης περιοχής, τέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο.

Επίσης, συζητήθηκαν το φράγμα των Δαφνών και το φράγμα Λαδούκου ως δυο έργα αιχμής που συνδέονται με την ανάπτυξη του Ηρακλείου και την υποστήριξη της υπαίθρου του Δήμου. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το κομβικό ζήτημα του Δήμου Ηρακλείου που αφορά στην αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», για την οποία ο Δήμος θα διεκδικήσει να έχει αποφασιστικό λόγο και ρόλο στο χαρακτήρα αυτού του σχεδιασμού.

Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και η ανάγκη συμπόρευσης και συνέργειας Δήμου και Περιφέρειας με στόχο να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να δρομολογηθούν τα μικρότερα και μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Ηρακλείου. «Ο σωστός και έγκαιρος σχεδιασμός, η χρηματοδότηση από τον Δήμο και την Περιφέρεια των αναγκαίων μελετών και η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από το ΠΕΠ Κρήτης  είναι τα μέσα που θα μας επιτρέψουν να πρωτοστατήσουμε και να επιλύσουμε ορισμένα από τα χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ηρακλείου» επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Η καλή και γόνιμη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας μπορεί να γίνει πολύ πιο αποδοτική με τις κατάλληλες ενέργειες της νέας δημοτικής Αρχής».