Αρνείται ο κατηγορούμενος τα περί βιασμού
Αρνείται ο κατηγορούμενος τα περί βιασμού

«Δεν είμαι βιαστής» επιμένει  ο 33χρονος Ανωγειανός, ο οποίος κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής βίασε μία 32χρονη που είχε μεταβεί στην ορεινή κωμόπολη με παρέα προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ Χαϊμαλίνας.

Ο νεαρός Κρητικός, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, εμφανίζεται συντετριμμένος και ντροπιασμένος από την «ταμπέλα του βιαστή», όπως υποστηρίζει η συνήγορος του κ. Θεονύμφη Μπέρκη. «Ο εντολέας μου είναι απόλυτος σε αυτό, δεν βίασε την κοπέλα, συνευρέθηκε μαζί της κατόπιν και δικής της επιθυμίας και συναίνεσης».

Ο 33χρονος ισχυρίζεται ότι αφ’ ότου έγινε η ερωτική πράξη μέσα στο αυτοκίνητο, η 32χρονη παραπονέθηκε ότι πονούσε έντονα το κεφάλι της. Της συνέστησε να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό της προκειμένου να συνέλθει, όμως η κοπέλα εξακολούθησε να παραπονιέται για τον πονοκέφαλο. Έτσι την πήγε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων όπου γινόταν το αδιαχώρητο, όπως περιγράφεται, από τα περιστατικά μέθης.

Η υπεράσπιση τονίζει ότι ουδέποτε ο 33χρονος την εγκατέλειψε στο Κέντρο Υγείας, όπως έχει αναφερθεί. Υποστηρίζεται ότι την άφησε, την παρέλαβαν και της έβαλαν ορό για τη μέθη και ότι ο ίδιος έφυγε και επέστρεψε ξανά προκειμένου να μάθει για την πορεία της υγείας της. Υποστηρίζεται ότι ρώτησε τρεις φορές πώς πάει  και ότι αυτό το επιβεβαιώνουν οι άνθρωποι του Κέντρου Υγείας καθώς και άλλοι μάρτυρες.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η 32χρονη μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση λόγω μέθης στο Κέντρο Υγείας, ενώ δεν φορούσε εσώρουχο. Όταν εξετάστηκε στο Ηράκλειο από ιατροδικαστή εντοπίστηκαν ευρήματα που, όπως αναφέρεται, συνηγορούν υπέρ της εκδοχής του βιασμού.

Αστυνομική πηγή μετέφερε στην «Π» ότι  η 32χρονη «έχει εικόνες από τα όσα συνέβησαν, έχει όμως και μεγάλα κενά μνήμης». Θυμάται τον 33χρονο, δεν ήταν ωστόσο σε θέση να τον συνδέσει  με απόλυτη βεβαιότητα  με την πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου παρέπεμψαν τον 33χρονο ενώπιον της δικαιοσύνης συνεκτιμώντας τρεις παραμέτρους:

1ον ο 33χρονος είναι εκείνος που πήρε την κοπέλα από την ταβέρνα και την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων

2ον ο 33χρονος παραδέχτηκε ερωτική συνεύρεση με την καταγγέλλουσα 

3ον ιατροδικαστικώς προκύπτουν ευρήματα που συνηγορούν με την εκδοχή του βιασμού: αμυχές, εκδορές, μώλωπες κλπ.