Δάκρυα συγκίνησης στην κηδεία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού Χάρη Πλατανάκη

Σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα και παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού Χάρη Πλατανάκη, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τόπο καταγωγής του, το Ηράκλειο.

Η κηδεία τελέστηκε την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και του Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος, Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος διαβίβασε τα πατριαρχικά συλλυπητήρια προς τους οικείους του τεθνεώτος και μίλησε για την προσωπικότητα του μακαριστού Χαρίλαου.

Επικηδείους εκφώνησαν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ο Καθηγητής Γρηγόριος Μολύβας, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και η Καθηγήτρια Μαρία Βενιέρη, εκπροσωπόντας το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η ταφή πραγματοποιήθηκε στο Νέο Κοιμητήριο.