Το οξύτατο πρόβλημα της λειψυδρίας τέθηκε για άλλη μια φορά χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου ο περιφερειάρχης ο κ.Στ. Αρναουτάκης επανέλαβε την θέση που έχει εκφράσει δημόσια για ενιαία διαχείριση του νερού στο νησί με φορέα διαχείρισης τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ο οποίος διαθέτει σχετική εμπειρία διαχείρισης.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο σχεδιασμός μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα από τις μελέτες που θα προκηρυχθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης που έχει την αρμοδιότητα για το νερό.
Η Περιφέρεια Κρήτης από την πλευρά της έχει δώσει τις σχετικές εγκρίσεις, όπου χρειάστηκαν ενώ έγιναν και συναντήσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και σε πολλούς Δήμους για τον καλύτερο σχεδιασμό.
Χωρίς τέλος τα προβλήματα νερού στο Ηράκλειο
Ενώ είναι άγνωστο το πότε επιτέλους θα προκηρυχθεί η πολυσυζητημένη μελέτη για την ενιαία διαχείριση νερού στη Κρήτη, μέσα από την οποία θα δοθούν απαντήσεις στο Ηράκλειο η ταλαιπωρία των δημοτών δεν έχει τέλος. Παρά το γεγονός ότι το σύστημα υδροδότησης της πόλης έχει ενισχυθεί με ποσότητες νερού από το φράγμα Αποσελέμη τα προβλήματα υδροδότησης δεν έχουν τέλος.
Έτσι παρά το γεγονός ότι η ροή νερού από το φράγμα Αποσελέμη έρχεται να δώσει λύσεις η συνολική εικόνα της κατάστασης δείχνει ότι, πολλές περιοχές της πόλης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα παροχής νερού. Έτσι δεκάδες δημότες εξακολουθούν για ένα ακόμα καλοκαίρι να ζουν το φρικτό μαρτύριο της σταγόνας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, προκαλεί όπως είναι φυσικό έντονες αντιδράσεις από συμπολίτες μας που όπως καταγγέλλουν είναι τραγικό κάθε καλοκαίρι η πόλη να βιώνει ανείπωτες καταστάσεις από την έλλειψη νερού που υποβαθμίζει βίαια το επίπεδο διαβίωσης των δημοτών.
Οξύτατη είναι η κριτική στη δημοτική Αρχή, από την πλευρά των ηλικιωμένων ανθρώπων αλλά και όσων έχουν οικογένειες με μωρά παιδιά, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τις ανάγκες των οικογενειών τους.
Συμπολίτες μας κατήγγειλαν στην «Π» ότι όσοι δεν έχουν μηχανάκια για να ανεβάζουν το νερό στα σπίτια τους είναι κυριολεκτικά καταδικασμένοι.
Η ΔΕΥΑΗ εξακολουθεί να εφαρμόζει την παγιωμένη για χρόνια τακτική της να κόβει από το ένα σημείο για να καλύπτει τις ανάγκες του άλλου και να επιμένει ουσιαστικά στην πολιτική του «ράβε ξήλωνε» που έχει αποδειχτεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι δεν δίνει καμία διέξοδο στα οξύτατα προβλήματα υδροδότησης της πόλης.
Μέχρι στιγμής η ΔΕΥΑΗ δεν έχει παρουσιάσει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο με σαφή χρονοδιαγράμματα, το οποίο να δίνει διέξοδο προοπτική και ελπίδα ότι η συνεχή παροχή νερού, που αποτελεί δομικό πρόβλημα του Ηρακλείου, θα βρει τη λύση του. Έτσι η ΔΕΥΑΗ περιορίζεται σε καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, ότι γίνεται ό,τι καλύτερο είναι εφικτό.