«Κλειστό» από αύριο μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου το “Νίκος Καζαντζάκης” – ποιες πτήσεις εξαιρούνται
Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης

«Κλειστό» θα παραμείνει από αύριο μέχρι και τις 24 του μήνα το αεροδρόμιο Ηρακλείου, λόγω εργασιών αναβάθμισης των διαδρόμων.

Σε ανακοίνωση της Υ.Π.Α αναφέρεται:

«Για τα τεχνικά έργα υποδομών των διαδρόμων στο αεροδρόμιο, έχει εκδοθεί αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με το χρονοδιάγραμμα αναστολής των προγραμματισμένων πτήσεων.

Ειδικότερα, η notam που θα ισχύσει από την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί, έως το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00 το μεσημέρι, προβλέπει ότι και οι δυο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία τεχνικά έργα για την συντήρηση του οδοστρώματος.

Από την ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται οι πτήσεις για αεροδιακομιδές ασθενών οι οποίες θα γίνονται κανονικά, εφόσον απαιτηθεί, μόνο από ελικόπτερα.

Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων υποδομών στο «Νίκος Καζαντζάκης» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και άμεση προτεραιότητα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό».