Από την Αλβανία είναι πολύ πιθανόν να ήρθε για να παραδώσει ποσότητες ναρκωτικών ένας νεαρός Αλβανός, ο οποίος πιάστηκε χθες το πρωί από άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Ο 21χρονος έφτασε με το πλοίο της γραμμής και εκτός από τους λιμενικούς που κατάλαβαν ότι κάτι τρέχει και ο σκύλος της υπηρεσίας έδωσε σήμα για την ύπαρξη ναρκωτικών ουσιών. Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν μέσα στο σακ βουαγιάζ του 2 ποσότητες κάνναβης βάρους 1.090 και 1.068 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς δεν φαίνεται να μένει στην Ελλάδα, ενώ γίνεται έρευνα για τον τελικό αποδέκτη των ναρκωτικών. Σε ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται: Στη σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού για παράβαση του ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ χθες), στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Ηρακλείου, από τα εν λόγω στελέχη με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου Κ9 “ΜΑΣΚ”, κατά την αποβίβαση επιβατών από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, που κατείχε ο ανωτέρω, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 2.158,8 gr. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο αεροπορικές κάρτες επιβίβασης και δύο αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων”.